Ιεραποστολικά Συλλόγου

12o Τριήμερο Συνέδριο Συνέργων Εξωτερικής Ιεραποστολής του Π.Χ.Ο.

Στις 24-25-26 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το τριήμερο συνέδριο των συνέργων της Εξωτερικής Ιεραποστολής του Π.Χ.Ο. στις Κατασκηνώσεις «Αγία Ταβιθά» στην Αράχωβα Βοιωτίας.

Μεγάλο ήταν το κενό φέτος που μας άφησε η απουσία του Πνευματικού και Ιδρυτού του συλλόγου μας Σεβασμιωτάτου Θεσαλλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρός Κων/νου.

Πέρα από κάθε άλλη φορά όμως, η προσέλευση των συνέδρων ήταν μεγαλύτερη.

Συνεργάτες του συλλόγου μας από όλα τα παραρτήματα Λιβαδειάς, Θηβών, Ιτέας Χρισσού καθώς και από άλλα συνεργαζόμενα Ιεραποστολικά σωματεία από όλη την Ελλάδα.

Ανάμεσά τους ξεχωριστή θέση είχαν οι Ιεραπόστολοι από την Αφρική και την Ασία, όπως επίσης και Αγιορείτες μοναχοί οι οποίοι με την παρουσία τους, τις ομιλίες τους, την ευλογία τους, μας έδωσαν το σύνθημα για να συνεχίσουμε εν Χριστώ και με μεγαλύτερη προσπάθεια το έργο του Κυρίου μας.

Παρασκευή 24/8

– Καλωσόρισμα και Χαιρετισμός των συνέδρων από τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κο Ιωάννου.

– Εισήγηση του κ. Κασκαντάμη Βασιλείου – Θεολόγου και Συγγραφέα με θέμα «Κοσμάς ο Αιτωλός – Αλβανία». Πολύ επίκαιρο θέμα μιας και συνέπεσε ανήμερα με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου.

– Εισήγηση του Λόγιου Αγιορείτου Μοναχού π. Μωϋσή με θέμα «Σκέψεις για την Ιεραποστολή σήμερα».

– Εισήγηση της πρεσβυτέρας κας Δούση Θεοδώρας – Θεολόγου με θέμα «Γυναικεία Διακονία στο Ιεραποστολικό έργο του Αποστόλου Παύλου».

– Προβολή slides / video από την προσκυνηματική εκδρομή στην Κάτω Ιταλία από τον Φιλόλογο Λυκειάρχη – Θεολόγο κο Γεωργούλα Δημήτριο.

Σάββατο 25/8/07

– Σύντομη αναφορά στο Ιεραποστολικό έργο της Ολυμπιάδας – έτος Ιωάννου Χρυσοστόμου από τον Θεολόγο και Φιλόλογο κο Βγόντζα Θεόδωρο.

– Εισήγηση του Αγιορείτη Μοναχού π. Νίκωνος με θέμα «Εσωτερική και Εξωτερική Ιεραποστολή».

– Η πολιτικός επιστήμων κα Μπέκου Μαρία εισήγαγε το θέμα «Αγία Φιλοθέη η Αθηναία».

– Η Θεολόγος δίδα Παπακωνσταντίνου Αικατερίνη εισήγαγε το θέμα «Αγία Φωτεινή η Σαμαρείτις».

– Εισήγηση της λογιωτάτης Ηγουμένης της Ι. Μονής Αγίας Παρασκευής Κορωνείας Λιβαδειάς Γερόντισσας Αγάπης με θέμα «Ιεραποστολή στην Μ.Ασία».

– Είσηγηση της κας Πατελάρου Μοίρας – Ιεραποστόλου Κορέας με θέμα «Ιεραποστολή στην Κορέα».

Διαβάστε την ομιλία …

– Εισήγηση της κας Ηλία Ευτέρπης, Φιλολόγου – Λυκειάρχου και θέμα «Ιεραποστολή στην Αφρική.

– Εσπερινός – υποστολή σημαίας.

Κυριακή 26/8/07

– Ξεκινήσαμε την ημέρα με Θεία Λειτουργία και κήρυγμα από τον συνεργάτη της Εξωτερικής Ιεραποστολής Καρδίτσης διδάσκαλο κο Λουλουδάκη Παναγιώτη.

– Τελέστηκε επιμνημόσυνος δέησις στον τάφο του Πνευματικού μας πατρός κυρού Κωνσταντίνου.

– Εισήγηση της Θεολόγου – Φιλολόγου κας Γεωργούλα Μαρίας. Το θέμα ήταν: «Προυποθέσεις άνθησης και καρποφορίας της Ιεραποστολής στον 21ο αιώνα» καθώς επίσης και συμπεράσματα.

– Ακολούθησε αποχαιρετιστήριο γεύμα, κατά την διάρκεια του οποίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου μας κος Ιωάννου τέλεσε την λήξη του Συνεδρίου.

Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για να μεγαλώσουν

Φωτογραφίες από την Κατασκήνωση