Ιεραποστολικά

Ορθόδοξο ιεραποστολικό Κέντρο στην βόρεια Μοζαμβίκη

Mozamviki

Με τη χάρη του Θεού και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β΄, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ.Ιωάννης, μαζί με τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π.Δανιήλ Μπιάζη, Ιεροκήρυκα της Ι.Μ.Ζακύνθου μετέβη μέσω Μαλάουι στην Βόρεια Μοζαμβίκη. O λόγος μετάβασής τους εκεί ήταν η σπουδαιότητα της ίδρυσης-ύπαρξης ενός μεγάλου Ιεραποστολικού Κέντρου και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Murakela, εκεί που η φτώχεια και τα βασικά απαιτούμενα διαβίωσης, όπως πρόσβαση σε γιατρό, πόσιμο νερό και εκπαίδευση είναι ένα όνειρο.

Οι κάτοικοι του χωριού Murakela υποδέχθηκαν για πρώτη φορά τον Ορόδοξο Επίσκοπο της χώρας με μεγάλη χαρά και του εξέφρασαν την τιμή που αισθάνονται για την παρουσία του ανάμεσά τους.

Οι ανάγκες στην Αφρική παρουσιάζονται γρήγορα και συχνά πρέπει να ανακαλύπτεις τους τρόπους για να επιτευχθεί το καλύτερο. Η συναναστροφή με τους ανθρώπους του χωριού φανέρωσε τα πραγματικά προβλήματα. Τα συχνά χτυπήματα και ατυχήματα στο χωριό, τα τσιμπήματα από φίδια, η μαλάρια φανερώνουν τη δημιουργία ενός μικρού ιατρείου στην περιοχή ως επιτακτική ανάγκη.

«Έχω ένα Όνειρο» και ένα στόχο είπε ο Θεοφιλέστατος που αφορά το δικαίωμά σας στην εκπαίδευση και στην υγεία. Με τη χάρη του Θεού θα τα καταφέρουμε.

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015
Εκ της Ορθόδοξης
Επισκοπής Μοζαμβίκης