Ιεραποστολικά

Ιεραποστολικά Νέα από την Ι. Μ. Ειρηνουπόλεως Aφρικής

Με τη χάρη του Θεού και τον ιεραποστολικό ζήλο του Σεβ. Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Δημητρίου, συνεχίζεται η διάδοση του Λόγου του Θεού, ο ευαγγελισμός των αφρικανών αδελφών μας (2.640 νεοφώτιστοι από την αρχή του έτους) και το φιλανθρωπικό έργο στην Τανζανία.
Επίσης προχωρούν με τη βοήθεια του Θεού, στην Κεντρική Τανζανία, τόσο η ανέγερση του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος προσφορά του Σεβ. Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου, όσο και ο Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής και Οσίου Δαυίδ, προσφορά της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ – Λίμνης Ευβοίας.
Σε μία περιοχή όπου κυριαρχούν οι μουσουλμάνοι, μετά από αγώνα, προσευχή, συστηματική ιεραποστολική εργασία, κατήχηση και την ουσιαστική συμβολή τόσο του Σεβασμιωτάτου, όσο και του Αρχιμ. Αγαθονίκου Νικολαϊδη και των τεσσάρων (4) νεοχειρο-τονηθέντων ιθαγενών Κληρικών έχουν βαπτισθεί τετρακόσιοι τριάντα (430) παγανιστές προγονολάτρες, μουσουλμάνοι, παπικοί και προτεστάντες, ενώ υπάρχουν και επτακόσιοι κατηχούμενοι.
Μετά την πραγματοποίηση γεωτρήσεων στα παραπάνω οικόπεδα και χάρη στη συνεχή επίβλεψη των μοναζουσών Θέκλας και Παρασκευής πολύ σύντομα δύο (2) νέοι Ιεροί Ναοί θα ανοίξουν τις θύρες τους για να υποδεχτούν τις προς θερισμό λευκές ψυχές των αφρικανών αδελφών μας.