Δραστηριότητες

Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος

Είναι το περιοδικό του Ομίλου μας, που στέλνουμε σε όλους τους συνεργάτες μας «ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ».
Δημοσιεύουμε επιστολές των Ιεραποστόλων, άρθρα, φωτογραφίες, κρίσεις, σχόλια, Ιεραποστολικά θέματα, κλπ. Το περιοδικό κατέχει πρωτεύοντα ρόλο για τον όμιλό μας.
Η αισθητική και καλλιτεχνική του έκδοση έχει μεγάλη ανταπόκριση στο αναγνωστικό κοινό. Τα θέματα που παρουσιάζουμε είναι σύντομα, κατανοητά, ώστε να διαβάζονται ευχάριστα απ’ όλους.
Κάθε σελίδα του Ιεραπ. Ταχυδρόμου έχει ιδιαίτερο Ιεραποστολικό ενδιαφέρον. Με το περιοδικό αυτό παρουσιάζουμε, ποιοί είμαστε, τι εκπροσωπούμε, τι προσπαθούμε και τι επιδιώκουμε. Είναι το βασικό μέσο γνωριμίας του κοινού με τον όμιλό μας.
Παρακαλούμε εσείς που διαβάζετε αυτή τη σελίδα, να εγγράψετε νέους αναγνώστες στον «ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ», που αγαπούν και σέβονται το έργο της Ιεραποστολής.
Υπάρχουν πολλοί, που επιθυμούν να ενημερώνονται, για τη δράση των Ορθοδόξων Ιεραποστόλων. Συγκινούνται φυσικά από τις μεγάλες δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν οι Ιεραπόστολοι καθημερινά και κυρίως θαυμάζουν το αθόρυβο έργο που επιτελείται θαυματουργικά στην Ορθόδοξο Ιεραποστολή στα Έθνη.

 

Ιεραποστολικός Καφές

Κάθε Κυριακή προσφέρεται πρωινός καφές στην Ιεραποστολή, προσφορά των συνεργατών μας, και στη συνέχεια ομιλία με Ιεραποστολικό πνευματικό περιεχόμενο, που αναφέρεται στα προβλήματα της εποχής μας.

Η συνάντηση αυτή γίνεται μετά τον εκκλησιασμό το πρωί από 10:30 – 12:00 ώρα. Διάφοροι ομιλητές, πνευματικοί συνεργάτες αναπτύσσουν ενδιαφέροντα πνευματικά, χριστοκεντρικά θέματα και νέα από τα κλιμάκια των Ιεραποστόλων. Επακολουθεί συζήτηση, ερωτήσεις και ανταλλάσονται ωφέλιμες απόψεις.

 

 

 

Φιλικοί Κύκλοι
Ήδη λειτουργούν δύο (2) φιλικοί κύκλοι γυναικών μελέτης Αγίας Γραφής, που μέλη είναι συνεργάτιδες της Ιεραποστολής. Πάντοτε ένα καινούριο θέμα αναπτύσσεται. Τα μέλη αυτά πραγματοποιούν Ιεραποστολικές εξορμήσεις, επισκέψεις σε ιδρύματα και αποτελούν γενικά ένα ζωτικό κομμάτι τις Ιεραποστολής.

 

 

 

 

Κουμπαράς

Ο Κουμπαράς στην Ιεραποστολή καθιερώθηκε σαν μέσο ενισχύσεως για τα οικονομικά του Ομίλου μας.
Οι Κουμπαράδες διανέμονται σε συνεργάτες και φίλους και μετά από παρέλευση κάποιου χρονικού διαστήματος οι παραλήπτες επιστρέφουν τους κουμπαράδες στην Ιεραποστολή. Όταν συγκεντρωθούν πολλοί κουμπαράδες, τους ανοίγει πολυμελής επιτροπή, γίνεται λεπτομερής και προσεκτική καταμέτρηση του περιεχομένου, καταγράφεται το ποσόν σε κατάσταση, κόβεται απόδειξη και αποστέλλεται στο συνεργάτη μας, του οποίου ανοίξαμε τον κουμπαρά. Την απόδειξη αυτή ο παραλήπτης δυνάται να την χρησιμοποιήσει στην εφορία για σχετική έκπτωση στην δήλωση εισοδήματος. Οι εισπράξεις αποστέλλονται εις τους Ιεραποστόλους για την ενίσχυσή τους στο Ιεραποστολικό τους έργο γενικά, όπως π.χ. την ανέγερση ιερών ναών.

 

Συνεστιάσεις

Στο χώρο μας γίνονται συνεστιάσεις εν Κυρίω πάντοτε, με σκοπό τη συνάντηση συνεργατών, τη γνωριμία, την συζήτηση διαφόρων Ιεραποστολικών θεμάτων και λήψη αποφάσεων. Οι συμμετέχοντες προσφέρουν τα αιδέσματα.

 

 

 

 

Χορωδία

Είκοσι περίπου κυρίες αποτελούν τη χορωδία του Ομίλου μας. Δειλά – δειλά πρωτοξεκίνησε την προσφορά της η χορωδία αυτή, αλλά πολύ γρήγορα έγινε αποδεκτή από το φιλόμουσο Ιεραποστολικό κοινό. Καθηγήτρια μουσικής συνεχίζει τις πρόβες για την εκμάθηση τραγουδιών, για να ανταποκρίνεται στις διάφορες Ιεραποστολικές μας εορτές. Η χορωδία για την Ιεραποστολή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξυπηρετεί και συγκινεί. Προσφέρει ακόμα, ψυχική ευχαρίστηση στις λατρευτικές ευκαιρίες της Ιεραποστολής. Τα καλλιτεχνικά αποτελέσματα της χορωδίας με τους ύμνους και τα διάφορα Ιεραποστολικά, ή παραδοσιακά τραγούδια ευχαριστούν ιδιαίτερα όλους μας. Θεωρούμε ξεχωριστή ευλογία του Κυρίου μας το ζήλο που παρουσιάζουν οι κυρίες αυτές της χορωδίας.

 

Έκθεση βιβλίου

Στην Ιεραποστολή έχουμε επιλέξει ένα χώρο για έκθεση βιβλίων θρησκευτικού περιεχομένου. Επιλεγμένα βιβλία μπορεί να εφοδιασθεί ο οποιοσδήποτε συνεργάτης μας ή επισκέπτης της Ιεραποστολής στην οδό Τρυγόνος 3-5 στην Κυψέλη Αθηνών. Με τη μελέτη οι συνεργάτες μας βοηθούνται στην πνευματική και θρησκευτική κατάρτισή τους.

 

 

 

 

Ιεροράπτριες

Μερικές «κυρίες», συνεργάτισσες στην Ιεραποστολή γνωρίζουν ραπτική και ασχολούνται με τη ραφή διαφόρων ειδών, που είναι απαραίτητα για τις ανάγκες των Ιεραποστόλων.

Ράβουν χιτώνες βαπτίσεως, ιερά άμφια, ιερά καλύμματα και, όταν ετοιμαστούν με δέματα αποστέλλονται ταχυδρομικώς στους Ιεραποστόλους.

 

 

 


Διαλογή ρούχων

Μια ομάδα κυριών συνεργατριών ασχολείται με τη διαλογή και δεματοποίηση των καταλλήλων ενδυμάτων για αποστολή σε διαφόρους τομείς. Είναι δώρα που καθημερινά συνάνθρωποί μας κουβαλούν στην Ιεραποστολή και απαιτείται ιδιαίτερη διαλογή.

Η προσπάθεια των κυριών αυτών είναι αξιέπαινος και κουραστική. Ιδιαίτερα τις τιμάμε στην Ιεραποστολή για τη διακονία τους αυτή.

Ο Γκαίτε έλεγε: «Θεέ μου, κάνε τους ανθρώπους καλούς και στους καλούς κάνε όμορφη την καλοσύνη». Οι κυρίες αυτές αγωνίζονται έμπρακτα να χαρίσουν στους βοηθουμένους μας «όμορφη καλοσύνη».

 

Ομιλίες – Ιεραποστολικό Συνέδριο

Στην Ιεραποστολή, πολλές φορές το χρόνο, πραγματοποιούνται διάφορες ομιλίες από τον πνευματικό μας πατέρα, από Ιεραποστόλους και πολλούς άλλους λαϊκούς ή κληρικούς ομιλητές. Η γνωριμία και η εμπιστοσύνη με τον όμιλό μας φέρνει και το κοινό κοντά εις τους κόλπους της Ιεραποστολής.

Δεν παραλείπουμε να πληροφορήσουμε όλους τους συνεργάτες, φίλους και δωρητές της Ιεραποστολής ότι δίπλα μας σε όλες αυτές τις δραστηριότητες και ό,τι γράφεται ανωτέρω για την Ιεραποστολή, βρίσκεται ο Πνευματικός μας Πατέρας και τον ευχαριστούμε.

Μια φορά το χρόνο πραγματοποιείται στις κατασκηνώσεις «ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ» Αραχώβης το Ιεραποστολικό μας Συνέδριο. Σε αυτό συμμετέχουν αντιπρόσωποι από τα παραρτήματά μας, εκλεκτοί προσκεκλημένοι που αγαπούν και εργάζονται για το Ιεραποστολικό έργο.

Κληρικοί και λαϊκοί ομιλητές αναπτύσσουν Ιεραποστολικά θέματα. Γίνονται ανακοινώσεις από άτομα, που προσφέρουν Ιεραποστολικό έργο στα Ιεραποστολικά κλιμάκια ή από συνεργάτες των Ιεραποστόλων, ανταλλάσσονται απόψεις και δίνονται προτάσεις για βελτίωση και πρόοδο της Ιεραποστολής.

 

Κυριακάτικος Παιδικός Σταθμός

Έχουμε επιλέξει ένα χώρο στο παράρτημά μας στο Παγκράτι Αθηνών, στην οδό Πρατίνου 43 για την λειτουργία του Κυριακάτικου Παιδικού Σταθμού.

Εκεί σε τακτά διαστήματα διοργανώνουμε παιδαγωγικές και θεολογικές, περιεκτικές ομιλίες για τα νέα ζευγάρια. Τα μικρά παιδιά τους σε διπλανό χώρο παράλληλα απασχολούνται από φοιτήτριες με επιμελημένο πρόγραμμα.

Τα παιδιά είναι το μέλλον της πατρίδος μας, του έθνους μας και της Ιεραποστολής, γι’αυτό προσδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην πρόοδο και στις επιτυχείς ομιλίες, που πραγματοποιούνται εκεί.