Ιεραποστολικά

Δραστηριότητες της Ορθόδοξης Εκκλησίας Ινδίων

Καλκούτα 1/11/08

Αγαπητοί, κ. Πρόεδρε και Μέλη του ΠΧΟΟΙ, Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε
Σας αποστέλλω ένα mail με φωτογραφίες της Ιεραποστολής Ινδιών και με την ευκαιρία θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις όμορφες στιγμές που μας χαρίσατε στην Αράχωβα, αλλά και για την συνεχή αγάπη, συμπαράσταση και βοήθεια στην Ιεραποστολή μας.

Το έργον, χάριτι Θεού, συνεχίζεται και επαυξάνει παρά τις παντός είδους δυσκολίες και πειρασμούς. Επαναλειτουργεί το πρόγραμμα διανομής τροφίμων που είχε διακοπεί λόγω έλλειψης πόρων. Είναι άνθρωποι παντελώς ενδεείς, λεπροί, τυφλοί, ανάπηροι, γέροντες που επιβιώνουν με αυτό το πιάτο φαγητό που τους προσφέρουμε.

Αποπερατώθηκε το Δημοτικό και Γυμνάσιο στην περιοχή του Ορφανοτροφείου. Απομένει ο εσωτερικός εξοπλισμός, γραφεία, έδρανα, ηλεκτρολογικά, για να μπορέσει να λειτουργήσει. Είναι ένας προϋπολογισμός 35.000 ευρώ. Σας παρακαλώ, αν μπορείτε βοηθήστε με. Σας ευχαριστώ.

Με αγάπη Χριστού Μον. Νεκταρία

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 2008

Σ.Σ. Η φτώχεια και η δυστυχία των ανθρώπων εξαπλώνεται σε πολλά σημεία του πλανήτου μας. Το προσωπικό συμφέρον κυριαρχεί. Η υλιστική εποχή επιβάλλει να προσέξουμε πολύ, γιατί πολλές φορές ο άνθρωπος γίνεται αδιάφορος προς τον συνάνθρωπό του.
Το μεγάλο αυτό κενό έρχεται να καλύψει η ιεραποστολή, που τρέχει πάντα κοντά στον πονεμένο και έχοντα ανάγκη συνάνθρωπο ανεξαρτήτου χρώματος ή φυλής.
Πολλές ευλαβικές ψυχές ένιωσαν αυτή την αγάπη του Χριστού μας και την πρόσφεραν προς άλλους συνανθρώπους μας.
Οι ιεραπόστολοι εμφορούμενοι με την εν Χριστώ αγάπη, με πολύ ενδιαφέρον πλησιάζουν τους πονεμένους και ενδεείς ανθρώπους με αγάπη και τους παρέχουν κάθε δυνατή εξυπηρέτηση.
Το σύγχρονο πνεύμα της κοινωνίας απομακρύνει τον άνθρωπο από το φως του Χριστού. Όμως δεν παύουν να παρουσιάζονται, με την χάρη πάντα Εκείνου, ψυχές με φλόγα ιεραποστολική, ευλογημένοι άνδρες και γυναίκες, που γίνονται μαθητές Του, εργάτες αφοσιωμένοι, στη διακονία των ανθρώπων και στη διάδοση του Ευαγγελίου, αλλά και την εφαρμογή του προς κάθε συνάνθρωπο.

«Ιλαρόν γαρ δότην αγαπά ο Θεός».
(Β’ κορ. Θ ‘7).