Ιεραποστολικά

Ιερά Μητρόπολις Άκκρας

Προς τον
Πανελλήνιο Χριστιανικό
Όμιλο Ορθοδόξου Ιεραποστολής
Τρυγόνος 3
Άνω Κυψέλη
Δια της επιστολής αυτής επιθυμώ να εκφράσω για άλλη μια φορά προς όλους σας τις θερμές ευχαριστίες των συνεργατών μου και εμού προσωπικώς για την συμπαράστασή σας στο ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας, του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Σε καιρούς χαλεπούς και δύσκολους που περνά η πατρίδα μας από οικονομικής πλευράς, εσείς ευρίσκετε την διάθεση και την δύναμη και συνδράμετε το δύσκολο έργο της διακονίας μας.

Ο Κύριός μας εύχομαι να δίδει κουράγιο, δύναμη και πίστη, ώστε και τα προβλήματα να ξεπερασθούν και το θεάρεστο έργο σας να συνεχισθή απρόσκοπτα, ώστε κι εμείς να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την διακονία μας προς δόξαν του Παναγίου Ονόματός Του και της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Κατόπιν επιθυμώ να σας γνωρίσω, ότι το ιεραποστολικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας με την χάρη του Θεού και τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου μας συνεχίζεται να διακονείται αθορύβως, προσαρμοσμένο πάντα στά μέτρα των δυνατοτήτων μας.

Xειροτονία νέου διακόνου για την Γκάνα. Η χειροτονία έγινε στον Ι. Nαό Αγίου Σεργίου του
ομώνυμου Θεολογιού Σεμιναρίου στο Παρίσι

 

Γάμος στο Αμπιτζάν Ακτής Ελεφαντοστού. Ι. Nαός Αναστάσεως του Κυρίου

 

Δεν σας κρύβω πως κάποια προγράμματα έχουν ανασταλεί ή περιορισθή λόγω οικονομικών δυσκολιών (πρόγραμμα εκπαιδευτικό, πρόγραμμα της Ιερατικής Σχολής, φιλανθρωπικό έργο κλπ)

Η πίστη και η ελπίδα μας όμως προς τον Θεό δεν έχει ψυγεί, μα ούτε και η αγάπη και η ευγνωμοσύνη προς τους συνανθρώπους μας.

Σας διαβιβάζω μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από κάποιες δραστηριότητες που έλαβαν χώρα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στο χώρο της διακονίας μας, προς ενημέρωσίν σας.

Εύχεσθε, αδελφοί μου, για όλους μας προς τον Παντοδύναμο Θεό μας να μας δίδει στηριγμό και δύναμη στο έργο το ιεραποστολικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας Του.

Εμείς πάντως όλοι μας προσευχόμαστε για Σας και ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο Σας.

Με αγάπη Χριστού
ευγνωμόνως
Ο Άκρας Δαμασκηνός