Ιεραποστολικά

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την Καλκούτα!

Χριστούγεννα στο ορφανοτροφείο Θηλέων «Θεοτόκος»! Μια ιδιαίτερη περίοδος γεμάτη χαρά και ευχαριστία. Το ορφανοτροφείο μας μεγαλώνει προς όλες τις κατευθύνσεις: αυξανόμαστε αριθμητικά, μεγαλώνουμε πνευματικά και προχωρούμε στον τομέα της εκπαίδευσης.


Φέτος καλωσορίσαμε στη μικρή μας κοινότητα είκοσι οχτώ χαριτωμένα μικρά κοριτσάκια, ενώ επτά από τα μεγαλύτερα κορίτσια μας σπουδάζουν σε κολλέγια στην Καλκούτα. Πρόσφατα εικοσιένα από τα κοριτσάκια μας βαπτίστηκαν. Το μέλλον της Χριστιανικής Ιεραποστολής στην Ινδία είναι αυτά τα παιδιά.

Καθώς τα αγγλικά σχολεία είναι σπάνια στην επαρχία της Βεγγάλης, προσδοκούμε μέσα από αυτό το γεγονός να βελτιώσουμε τις προοπτικές για το μέλλον των ορφανών παιδιών μας. Με μια ελάχιστη συνδρομή θα γίνουν δεκτά και παιδιά από την ευρύτερη περιοχή.


Η ίδρυση ορφανοτροφείου αρρένων τα τελευταία χρόνια ήταν για μας μεγάλη πρόκληση. Η λειτουργία του είναι ζωτικής σημασίας, καθώς από εκεί θα προκύψουν οι μελλοντικοί κατηχητές, ιερείς αλλά και οι Χριστιανοί σύζυγοι για τα κορίτσια μας. Την πορεία για τη δημιουργία του ανέκοψε η μείωση των δωρεών από την Ελλάδα. Μια συνεισφορά από την Αυστραλία μας επέτρεψε και πάλι να συνεχίσουμε και να εξοπλίσουμε πέντε από τα δωμάτια, την κουζίνα και την τραπεζαρία.


Ήδη έχουμε δεχθεί τα πρώτα έξι αγοράκια! Είναι γλυκύτατα και έχουν κιόλας ξεκινήσει τα μαθήματά τους στο νέο μας σχολείο. Περίμεναν τόσο πολύ για να ξεφύγουν από τη φτώχεια και την ανέχεια! Προσευχόμαστε θερμά να φέρουμε άμεσα σε πέρας τον πλήρη εξοπλισμό του ορφανοτροφείου αρρένων, για να δεχθούμε περισσότερα ορφανά και άπορα αγοράκια, που είναι τόσα πολλά εδώ.

Σε αυτό το δύσκολο οικονομικά διάστημα κατορθώσαμε να συνεχίσουμε τα άλλα μας προγράμματα: Λειτουργούν σε χωριά τα 5 δημοτικά μας σχολεία και τα 7 ιατρεία μας. Όσο η βοήθειά σας μας το επιτρέπει, συνεχίζουμε τη σίτιση των αστέγων της Καλκούτα.

Για τρίτη συνεχή χρονιά είχαμε τη χαρά της συνεισφοράς της κ. Μαρίας Δεμέναγα, Ελληνίδας οδοντιάτρου, που με αυτοθυσία προσέφερε τις υπηρεσίες της για ένα μήνα.

 

Επίσης η οφθαλμίατρος κ. Κατερίνα Αλεξάνδρου, που με πολύωρη καθημερινή εργασία θεράπευσε ασθενείς με φάρμακα και γυαλιά οράσεως, που έφερε από την Ελλάδα. Μαζί παραγγείλαμε τον εξοπλισμό για το Οφθαλμιατρείο μας «Η Αγία Αναστασία», που Θεού θέλοντος, θα λειτουργήσει άμεσα με Ινδό γιατρό. Η αναβάθμιση και λειτουργία του είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς πολλοί Ινδοί πάσχουν από σοβαρά προβλήματα οράσεως.

Ακόμη, μας επισκέφτηκαν οι κ. Αγγέλα και Δήμητρα Καρατράντου, αγιογράφοι, που έφτιαξαν υπέροχες εικόνες. Με επιτυχία έγινε και φέτος το ταχύρρυθμο σεμινάριο με Ορθόδοξους ιερείς και θεολόγους από το Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Κέντρο (O.C. M.C.) από τις Η.Π.Α., ενισχύοντας πνευματικά τους ιερείς και τους κατηχητές μας.

 

Βασιζόμαστε στην αγάπη, τις προσευχές και τη στήριξή σας.
Σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς
η βοήθειά σας είναι πιο πολύτιμη και αναγκαία από ποτέ
για τη συνέχιση των προσπαθειών μας.

Με άπειρη ευγνωμοσύνη και θερμές ευχές
Για Καλά Χριστούγεννα
Και Ευλογημένο το Νέο Έτος 2011

Μοναχή Νεκταρία

Παρουσίαση του Ορφανοτροφείου Θηλέων
μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί.

Ευλογημένα Kορίτσια