Ιεραποστολικά

Φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως στην Τανζανία

Προς τov
Πανελλήνιο Χριστιανικό Όμιλο
Ορθοδόξου Ιεραποστολής
Αθήνα

Χαίρομαι που επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, διότι αισθάνομαι την ευλογία της προσευχής και του ενδιαφέροντος τόσο του δικού σας, όσο και των εκλεκτών συνεργατών και δωρητών του Ομίλου σας προς το ιεραποστολικό έργο στην Τανζανία.

Πρωτίστως θέλω να σας ενημερώσω για την πρόοδο τον ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως στην Τανζανία, μία πρόοδο στην οποία κι εσείς έχετε συμβάλει τα μέγιστα και σας ευγνωμονώ.

Με την χάρη τον Θεού το ιεραποστολικό μας έργο υπερέβη κάθε πρόβλεψη με την οργάνωση του Ορθοδόξου Σεμιναρίου «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», τις χειροτονίες τεσσάρων (4) ιθαγενών κληρικών, τις χιλιάδες κατηχήσεις, βαπτίσεις και γάμους και τις εκδόσεις κατηχητικών και υγειονομικών φυλλαδίων.

Νεοφώτιστοι στην ΤΑΝΖΑΝΙΑ

Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν με την βοήθεια των εβδομήντα δύο (72) εθελοντών Κληρικών και λαϊκών. Ιδιαιτέρως όμως πρέπει να αναφέρω την πολύτιμη παρουσία των Αρχ. Αγαθονίκου Νικολαΐδη (Πρωτοσύγκελος) και Φωτίου Χατζηαντωνίου των Ιερών Μητροπόλεων Φλωρίνης και Κασσανδρείας.

Επίσης στον φιλανθρωπικό τομέα:

Εκαλύφθησαν οι δαπάνες στέγασης και ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως χιλιάδων πτωχών, αναπήρων και αστέγων.

Εδόθησαν υποτροφίες σε εκατοντάδες μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαιδεύσεως.

Προσεφέρθησαν πενήντα έξι (56) αναπηρικά αμαξίδια.

Συνεχίζονται το καθημερινό πρωϊνό ρόφημα για εκατόν ογδόντα (180) νήπια, το γεύμα για διακόσιους (200) μαθητές δημοτικών σχολείων και η προσφορά βιταμινών δις της εβδομάδος σε εξακόσια (600) παιδιά.

Η ιεραποστολική οικοδομική δραστηριότητα συνεχίσθηκε με την ολοκλήρωση και λειτουργία εννέα (9) Ιερών Ναών…

Συνολικά περισσότερα από πενήντα (50) έργα πραγματοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ με την χάρη του Θεού καταβάλλεται προσπάθεια για δυναμικότερη πορεία του Ιεραποστολικού έργου και προσφορά αγάπης στα παιδιά της Τανζανίας.

Ι.Ναός Αγίου Ιωάννου προδρόμου (ΤΑΝΖΑΝΙΑ)

Τελειώνοντας θα ήθελα, πρώτα να σας παρακαλέσω να αναλάβετε την οικονομική δαπάνη για την διάνοιξη μίας γεωτρήσεως στην ενορία των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Αγάπης & Ελπίδος – MAGUBIKE, κόστους έξι χιλιάδων πεντακοσίων (6.500) ευρώ, η οποία θα προσφέρει καθαρό και άφθονο νερό σε 5.500 κατοίκους, ενώ ταπεινά θα ήθελα να σας ευχηθώ ο δωρεοδότης Κύριος μας Ιησούς Χριστός να ανταποδίδει πλούσια τα ελέη Του και να σας χαρίζει κάθε ευλογία, βλέποντας και άλλους συνανθρώπους μας να κατανοούν ότι «Χριστός τo φως του κόσμου εστιν».

Μετ’ ευχών εγκαρδίων

Ο Ειρηνουπόλεως Δημήτριος

Σ.Σ. Στο αίτημα του Σεβασμιωτάτου Ειρηνουπόλεως κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στις 24/4/2008 αποστείλαμε 2000€.

Απευθυνόμαστε με πολύ αγάπη στους εκλεκτούς μας συνεργάτες και ευαισθητοποιημένοι από τα φιλάνθρωπα αισθήματά τους, τους παρακαλούμε προσεχώς να συμπληρώσουμε τα υπόλοιπα έξοδα για τη διάνοιξη της γεωτρήσεως.

Ευχόμαστε γρήγορα να έχουμε ανάλογη ανταπόκριση, για να μπορέσουμε και εμείς να προσφέρουμε έστω και ένα ποτήριο ψυχρού ύδατος σε πολλά ταλαιπωρούμενα αδέλφια μας στην Αφρική.