Ιεραποστολικά

π. Μάρεκ – Εφημέριος Ι.Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης

Νέα από τα ιεραποστολικά μέτωπα

Προς τον Πανελλήνιο Χριστιανικό Όμιλο Ορθόδοξου Εξωτερικής Ιεραποστολής.

polonia_ieros_naos_2016_01

Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί! Σας εύχομαι υγεία, χαρά και κάθε ευτυχία καθώς και την βοήθεια του Θεού στο μεγάλο φιλανθρωπικό έργο σας. Ταυτοχρόνως θα ήθελα να χαιρετίσω τον Πνευματικό σας, Σεβασμιότατο Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, και να τον παρακαλέσω ταπεινώς για την πατρική ευλογία του.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ολοθερμώς για την βοήθεια που προσφέρεται στη δική μας, μικρή ενορία στο Ζγκοζέλετς. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε για το περιοδικό σας, τον Ιεραποστολικό Ταχυδρόμο, που είναι μια πηγή πληροφοριών στους Έλληνες ενορίτες μας περί του ιεραποστολικού έργου σας.

polonia_ieros_naos_2016_02

Πέρσυ ξεκινήσαμε το καλό έργο οικοδόμησης του ενοριακού Ναού μας. Στις 21 Μαΐου, την ημέρα των Αγίων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο ποιμενάρχης της επαρχίας μας, κ.κ. Ιερεμίας, είχε θέσει ένα θεμέλιο – ακρογωνιαίο λίθο του Ναού. Σε αυτό το μεγάλο για μας γεγονός ήταν παρών ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παρακλήτου (Αττικής), αρχιμ. Τιμόθεος και ο ιεροδιάκονος της Μονής π. Αθανάσιος.

Δυστυχώς, είχαμε διακοπή στην οικοδόμηση του ναού, σε σχέση με το ατύχημά μου (είχα πέσει από τις σκαλωσιές και έπαθα σπονδυλικό κάταγμα). Όμως, δόξα των Θεώ και μόνο Αυτώ (όπως επιβεβαίωσαν οι γιατροί στη Γερμανία), μπορώ να περπατάω. Τώρα τελειώνουμε το κάτω επίπεδο στο οποίο θα βρίσκεται το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, μια αίθουσα για κατήχηση και βοηθητικό δωμάτιο. Εύχομαι ο Θεός να δώσει σε όλους μας, στην Ελλάδα και στην Πολωνία, δύναμη, υπομονή και πίστη να συνεχίσουμε το έργο μας.

polonia_ieros_naos_2016_03

π. Μάρεκ – Εφημέριος Ι.Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης Ζγκόρζελεκ – Πολωνίας