Ιεραποστολικά

Πρώτη ομαδική βάπτιση των παιδιών του Ν. Σουδάν

Με την χάρη του Θεού και την ευλο­γία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ Θεοδώρου B’, την Τρίτη 25η Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Νουβίας κ.Νάρκισσος, ετέλεσε την πρώτη ομαδική βάπτιση παι­διών του Νοτίου Σουδάν.

Πρόκειται για παιδιά που είχαν μείνει αβάπτιστα για πολλά χρόνια, εξ αιτίας του εμφυλίου πολέμου στην ευρύτερη περιοχή του Νότου. Η ευλογία και η χαρά ήταν έκδηλες στα πρόσωπα των νεοβαπτισθέντων παιδιών

Η συγκίνηση και η ευγνωμοσύνη ήταν ζωγραφισμένες στη μορφή των παρευρισκομένων γονέων και συγγενών που ανέμεναν για χρόνια αυτή τη στιγμή. Βαπτίσθηκαν εννέα παιδιά από νηπιακή μέχρι την ηλικία των δεκαέξι ετών.

Στο τέλος του Μυστηρίου, ο Σεβασμιώτατος απεύθυνε στα παιδιά λόγο νου­θεσίας και πνευματικής οικοδομής. Στην Βάπτιση παραβρέθηκαν ο Πρόξενος του Νοτίου Σουδάν κ.Robert Ring Ring και ο Πρόεδρος της Κοινότητος του Ουάου κΑριστοτέλης Κικέζος από όπου κατά­γονται τα παιδιά.

Κατόπιν στην αυλή του ναού ακολού­θησε δεξίωση που είχαν ετοιμάσει οι μη­τέρες των παιδιών. Όλοι μας ανεξαιρέτως βιώσαμε μια εσωτερική χαρά και ηρεμία, αλλά και γαλήνη, ένδειξη της παρουσίας του Θεού.

Δοξάζουμε τον Θεό για τις μεγάλες αυτές ευλογίες.

Πηγή:

http://www.romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias