Ιεραποστολικά

Ο Ιεραπόστολος π.Θεμιστοκλής στη Σιέρα Λεόνε

Σ.Σ. Μια από τις φτωχότερες ταλαιπωρημένες χώρες του κόσμου είναι και η Σιέρα Λεόνα στην Αφρική.

Ένας αδυσώπητος εμφύλιος πόλεμος, που κράτησε δέκα ολόκληρα χρόνια, ερήμωσε, ισοπέδωσε τον τόπο και σκόρπισε παντού πεινασμένους, ακρωτηριασμένους και με κάθε είδους άλλη αναπηρία ανθρώπους και άφησε πίσω του καμένη γη και άπειρα θύματα.

Στη ρημαγμένη αυτή χώρα θέλησε να εργαστεί ιεραποστολικά ο π. Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου από την Αυστραλία, γιατί ουδέποτε είχαν πλησιάσει τη χώρα αυτή ιεραπόστολοι, ουδέποτε οι κάτοικοι άκουσαν κάτι για το λυτρωτικό ορθόδοξο μήνυμα του Χριστού.

Παραθέτομε ελάχιστες πληροφορίες συνεργάτου για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αυτή.

Ο π. Θεμιστοκλής, Έλληνας από την Αυστραλία, επιτυχημένος πανεπιστημιακός, τά εγκατέλειψε όλα και πορεύθηκε εκεί που υπάρχουν οι πονεμένοι αδελφοί του Χριστού, στη Sierra-Leone.

Για πρώτη φορά ακούνε από ορθόδοξο ιερέα για το Χριστό, τη Σταύρωση και την Ανάσταση του. Κατά την εντολή του κυρίου μας και με την ευλογία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας ΘΕΟΔΩΡΟΥ του Β’. Ο π. θεμιστοκλής πορεύθηκε και κήρυξε το λόγο του Θεού. Στο κήρυγμά του αρκετοί ιθαγενείς πίστεψαν και βαπτίσθηκαν και απετέλεσαν την πρώτη Εκκλησία του Χριστού στη Sierra – Leone. Αυτό το γεγονός επιβεβαιώνει το θαύμα της κλήσεως του π. Θεμιστοκλή στην Ιεραποστολή. Ακολούθησε την εντολή του Χριστού «Πορευθέντες κηρύξατε πάντα τα έθνη». Έτσι με τη βοήθεια του Θεού στη Sierra-Leone Ναοί ανεγείρονται, σε οικόπεδα που δωρίζονται, κατασκευάζονται σπίτια για τους ανάπηρους, παρέχονται αναπηρικά καροτσάκια και τεχνικά μέλη σώματος, φαγητό, ρούχα, σχολικά είδη για τα παιδιά. Ο θερισμός πολύς από τους ελάχιστους συνεργάτες, που πίστεψαν και δέχτηκαν την ορθοδοξία. Επειδή το έργο αυτό είναι δύσκολο, αλλά θεάρεστο, παρακαλούμε να προσευχηθείτε, ώστε να ευαισθητοποιηθούν νέοι εργάτες του Ευαγγελίου, αφιερωμένες νοσοκόμες, νοσηλευτές και ιατροί, για να περιθάλψουν τους εν Χριστώ αδελφούς μας. Επίσης χρειάζονται απαραίτητα άτομα, που να γνωρίζουν ραπτική, για να καλύπτουν μέγιστα προβλήματα ενδυμασίας και να εκπαιδεύσουν ιθαγενείς.

Η ρημαγμένη Siera Leone τελικά αναζητά ευαίσθητες ψυχές, που να ομιλούν τη γλώσσα της αγάπης, της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Η καλωσύνη είναι η μόνη αληθινή έκφραση της θεϊκής αγάπης και μπορεί αληθινά, πραγματικά να βοηθήσει τους πάσχοντας αδελφούς μας στη μακρυνή Siera Leone.