Ιεραποστολικά

Ορθόδοξη Ιεραποστολή – Μαλάουι

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, χαίρετε εν Κυρίω!
Σας γράφουμε από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή του Μαλάουι, από την Ιερά Μητρόπολη Ζιμπάμπουε.

Με τη χάρη του Θεού και τις ευλογίες του Επισκόπου μας, το έργο της Εκκλησίας μας συνεχίζεται και σ’ αυτό το κομμάτι της Αφρικής.
Ο αγώνας είναι μεγάλος, τα προβλήματα των ιθαγενών αδελφών μας είναι πάρα πολλά. Πείνα, φτώχεια, αρρώστειες, θάνατος, AIDS, ανεργία, αμορφωσιά και πολλά άλλα ταλαιπωρούν τους ανθρώπου εδώ.

Διανομή τροφίμων στο Μαλάουι

Η Εκκλησία μας προσπαθεί όσο μπορεί να ανακουφίσει τα τόσα προβλήματα έτσι, ώστε να μπορέσει να μεταδώσει και τον Ορθόδοξο Λόγο της Αλήθειας που φέρνει εδώ! Έτσι εκτός από τα κατηχητικά μαθήματα και τις εργασίες στο ορθόδοξο τυπογραφείο μας και τον αγώνα μας για το έργο υποδομής στην περιοχή Καμπότζι, πολλή προσπάθεια κάνουμε ώστε να συντηρούμε το εβδομαδιαίο συσσίτιο για 400 περίπου άτομα, τις εβδομαδιαίες επισκέψεις σε τρεις μεγάλες κρατικές φυλακές στις περιοχές. Ζόμπα, Τσιτσίρι και Βούμπουε, ακόμη ενίσχυση σε σύλλογο που βοηθά 104 ορφανά παιδιά και ασθενείς του AIDS.

Συμπαράσταση σε 104 ορφανά στο Μαλάουι

Φιλανθρωπική ενίσχυση και κατηχητική προσπάθεια, γίνεται επίσης στις περιοχές Καμπότζι, Ντιλάντι και Μουλάντζι, όπου και με την χάρη του Θεού, αναμένεται να γίνουν κάπου 45 βαπτίσεις, μετά τις μέχρι τώρα, τακτικές κατηχήσεις.

Ευχαριστούμε όλους όσοι μας νοιάζονται και μας ενισχύουν με τον τρόπο που ο Θεός φωτίζει.

Παρακαλούμε να μας έχετε στις προσευχές σας. Έχουμε μεγάλη ανάγκη από κάθε είδους ενισχύσεις.

Ο Θεός να σας ευλογεί όλους.

Με αγάπη Χριστού
από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή
στο Μαλάουι
π. Ερμόλαος Ιατρού