Ιεραποστολικά

Ορθόδοξη Ιεραποστολή, Ιεραποστολή της ελευθερίας

Τη Μάνα της φωτογραφίας, με το «Μ» κεφάλαιο, τη συναντήσαμε να επαιτεί στην πόρτα του νοσοκομείου, με τα δύο αγγελούδια στην αγκαλιά της. Όταν την ρωτήσαμε τι συμβαίνει μας έδειξε τα μωρά, τα οποία ψηνόταν στον πυρετό και λόγω της μη ύπαρξης δωρεάν υγειονομικής περίθαλψης στη Μαδαγασκάρη, δεν μπορούσαν να λάβουν την απαραίτητη για τη ζωή τους θεραπεία.

Ο Θεός μας έδειξε για ακόμα μια φορά ποια είναι η αποστολή μας. Την πήγαμε στους γιατρούς και ως Επισκοπή καλύψαμε τα νοσήλια για τις τρεις ημέρες, από τις προσφορές των απλών ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Μόλις πήραν εξιτήριο, η Μάνα ήρθε δακρυσμένη λέγοντάς μας πώς πλέον τα παιδιά της ανήκουν στην Εκκλησία, η οποία τα έσωσε. Ζήτησε να βαφτιστούν και λόγω του ότι ήταν αδέλφια, δεν σκεφτήκαμε τίποτα καλύτερο από το «Κοσμάς» και «Δαμιανός».

Αυτή αδελφοί μου είναι η Ορθόδοξη Ιεραποστολή• Η Ιεραποστολή της ελευθερίας. Ουδέποτε θα πιέσουμε τον εν ανάγκη αδελφό μας να προσχωρήσει στην Ορθοδοξία, για να λυθούν τα προβλήματά του, πάρα θα διακονίσουμε την κάθε ανάγκη του, διότι έμπροσθεν μας έχουμε εικόνα Θεού κι αν η πράξη αυτή του γεννήσει την απορία «γιατί τα κάνουμε αυτά;», τότε θα του δείξουμε την εικόνα του Χριστού που όλους μας ενώνει! Δόξα το Θεώ!

 

Εκ της Ιεράς Επισκοπής Τολιάρας & Νοτίου Μαδαγασκάρης.