Ιεραποστολικά

Μπουρούντι – Νέα Ελπίδα – Νέα Ενορία – Ένα χρόνο μετά

Νέα ελπίδα, περισσότεροι από 2.000 αφρικανοί αδελφοί μας συγκεντρώθηκαν από το πρωί προκειμένου να παρακολουθήσουν  την  Κυριακάτικη Θεία λειτουργία που τελέσθηκε στα υπόστεγα των Σχολείων των «Ανθρώπων Αγάπης»  στην  Μπουραμάτα τα οποία έχει υιοθετήσει η Επισκοπή και λίγα μέτρα πιο πέρα από τον υπό ανέγερση Ιερό Ναό Αγίου Αλεξίου Ανθρώπου του Θεού προσφορά του ομωνύμου Φιλανθρωπικού Σωματείου. Πρώτη φορά τελείται ορθόδοξη Θ. Λειτουργία στην περιοχή.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες άρχισαν να συγκεντρώνονται οι κάτοικοι των γύρω οικισμών και να περιμένουν υπομονετικά την άφιξή μας, είχαν ειδοποιηθεί τις προηγούμενες μέρες ότι θα τελεσθεί Θ. Λειτουργία στο χώρο των Σχολείων.

Ο χώρος πολύ γρήγορα είχε γεμίσει ασφυκτικά, η προσέλευση δεν σταμάτησε μέχρι και το τέλος της Λειτουργίας.

Συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από δύο χιλιάδες αφρικανοί αδελφοί μας, όταν έψαλαν το Κύριε Ελέησον στα κηρούντι αντηχούσε όλη η περιοχή, η στέπα γέμισε από ψαλμωδίες, άντρες, γυναίκες, παιδιά κάτω από τον καυτό ήλιο του ισημερινού όλοι μαζί με μία φωνή: Ninahazoya Moukama Ninahazoya (Δόξα Σοι Κύριε Δόξα Σοι). Στιγμές συγκλονιστικές και συγκινητικές. Στιγμές Ιεραποστολικές.

Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή είναι η μοναδική που μεριμνά για την περιοχή.

Στο τέλος της Λειτουργίας ο Επίσκοπος χαιρέτισε τους Αφρικανούς,  κατόπιν έγινε μία μικρή πρώτη κατήχηση για την Ορθόδοξη Εκκλησία και στην συνέχεια μοιράστηκαν γλυκά στα παιδιά και γυναικεία ενδύματα.

Μία νέα ελπίδα ανατείλει μια νέα ενορία δημιουργείται σε μία περιοχή 10.000 κατοίκων. Με οδηγό τον Χριστό μας ακολουθούμε τα βήματά του έως τις εσχατιές της γης.

Μπουζουμπούρα, Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Υπαίθρια Λειτουργία – Buramata