Συλλόγου

Μνημόσυνο 5 χρόνων από την εκδημία του ιδρυτού και Πνευματικού μας πατέρα κ.κ. Κωνσταντίνου, Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κκ. Κωνσταντίνος, για πέμπτη χρονιά, μας συγκέντρωσε και φέτος για το ετήσιο μνημόσυνό του στην κατασκήνωση «Αγία Ταβιθά», που αυτήν την φορά είχε λίγο χιόνι, πολύ αέρα και κρύο.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων με τον πνευματικό της Ιεραποστολής, Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ, καθώς επίσης και με άλλους ιερείς.

Η αίθουσα ήταν γεμάτη. Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμα της ημέρας, μίλησε για τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, τον υποστηρικτή, τον φωστήρα και το στήριγμα της Ορθοδοξίας.

Η επιμνημόνευση δέηση συνεχίστηκε στην ίδια αίθουσα λόγω κακοκαιρίας.

Όλοι όσοι μπόρεσαν, συνέχισαν μέχρι το μνημείο για να ολοκληρωθεί το τρισάγιο.

Έπειτα, συγκεντρωθήκαμε όλοι μέσα σε αίθουσα για να πάρουμε καφέ αλλά και παράλληλα για να ακούσουμε ένα ανθολόγιο από εκλεκτές περικοπές από τις επιστολές που έστελνε κατά καιρούς σε συνεργάτες και άλλα πρόσωπα, όπως επίσης και αποσπάσματα από εγκυκλίους που ως επίσκοπος τότε στη Καρδίτσα, έστελνε είτε στους ευσεβείς χριστιανούς, είτε στους επιτρόπους, είτε στους ιερείς, είτε και σε άλλα επίσημα πρόσωπα. Αυτό ήταν το πρώτο μέρος.

Μίλησαν οι: κ. Ευστάθιος Σταυριανός, κα Ανδριανού Παρασκευή, κ. Μπουρούλης Χαράλαμπος, κα Ματθαίου, κα Λουλουδάκη Μαρία, κα Γεωργούλα Μαρία, κ. Λουλουδάκης Παναγιώτης, κα Άννα Βρανά, κα Θεοδώρα Σκορδά, κ. Μυτιληναίος και ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ.

Αργότερα, παρακολουθήσαμε μια ωραία προβολή βίντεο που είχαν ετοιμάσει τα κορίτσια της κατασκήνωσης:

«Στιγμές με τον Παππούλη»

Μετά το βίντεο, προχωρήσαμε για το γεύμα και το δεύτερο μέρος των επιστολών.
Στην αρχή διάβασε η κα Μαυρικάκη Μαρίνα μια επιστολή του Μακαριστού Κων/νου που είχε στείλει σε όλους τους συνεργάτες του, με τον τίτλο «Φύλακες Γρηγορείτε».

Ο κ. Σταυριανός διάβασε επιστολή από το Πάσχα 2003. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτά που έγραφε, ήταν πολύ προφητικά, σα να μιλούσε σήμερα.

Κατόπιν, μίλησαν: ο κ.Μυτιληναίος, η διδα Ιωάννα Σακελλαροπούλου και ο κ.Ιωάννου.

Ο Στρατηγός κ. Κουργιαντάκης μίλησε σχετικά με το μνημόσυνο και έδωσε τον δικό του αυθόρμητο, γενναίο και ουσιώδη χαιρετισμό.

Ο κ.Λουλουδάκης διάβασε μια επιστολή που είχε σταλλεί σε έναν άγνωστο συγγραφέα – Δημήτριο Καλτσούλα.

Τέλος, ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ εκφώνησε ένα γράμμα που είχε γράψει ο μακαριστός στα αδέρφια του, στην οικογένειά του.

Ας έχουμε όχι μόνο εμείς αλλά και όλη η πατρίδα μας την ευχή του Σεβασμιωτάτου και μακαριστού Κωνσταντίνου!