Ιεραποστολικά Συλλόγου

Μητρόπολη Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης – Χριστούγεννα 2014

IGNATI

MITROPOLI BERATIT, VLORES & KANINES

MITROPOLIA E SHENJTE

BERAT ALBANIA

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2014

Αξιότιμον

Κυρίαν Γεωργούλα Μαρία

Πρόεδρον Π.Χ.Ο. Ορθοδόξου Ιεραποστολής

Εις Αθήνας

Αξιότιμη Κυρία Πρόεδρε,

Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, αναφερόμενος στην Γενέθλιο ημέρα του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού, παρατηρεί: «Βλέπω παράξενο και παράδοξο μυστήριο, αντί να παίζουν με τις φλογέρες τους κάποιο μελωδικό σκοπό, ψάλλον ύμνο και γεμίζουν με τους ήχους τους τα αυτιά μου. Ψάλλουν άγγελοι και ανυμνούν αρχάγγελοι, υμνούν τα Χερουβίμ και δοξολογούν τα Σεραφείμ. Όλοι πανηγυρίζουν, γιατί βλέπουν το Θεό στη γη και τον άνθρωπο στους ουρανούς. Βλέπουν Εκείνον που είναι πάνω στον ουρανό, να βρίσκεται κάτω στη γη, λόγω της Οικονομίας του για τον άνθρωπο και τον άνθρωπο, που είναι στη γη, να βρίσκεται ψηλά στον ουρανό, εξαιτίας της Φιλανθρωπίας του Θεού».

Από αυτά τα λόγια μεταρσιούμενοι επικοινωνούμε νοερά μαζί σας με την ευκαιρία του εορτασμού της μητροπόλεως των Εορτών, της Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού και να ευχηθούμε, όπως το θείον Βρέφος σας χαρίζη υγείαν σταθεράν και ακλόνητον, έτη πολλά και ευάρεστα εις τον Θεόν.

Λέγει ένας άγιος: «Ο Κύριος έδειξε ταπεινή, υιϊκή υπακοή με το να αποφασίσει να γεννηθεί κατά σάρκα σαν άνθρωπος. Όποιος πλησιάζει τον Κύριο Ιησού Χριστό με υπακοή και ταπείνωση, δε θα θελήσει ποτέ να τον αποχωριστεί.»

Μετά πολλάς αγάπης εν Χριστώ τεχθέντι διατελούμεν.

 

Ο Βερατίου Αυλώνος και Κανίνης Ιγνάτιος