Ιεραποστολικά

Μεγάλες οι ανάγκες για τη Θεολογική Σχολή και το Νοσοκομείο της Ινδονησίας

Ευσεβέστατοι κύριοι και κυρίες, χαίρετε εν Κυρίω!

Με τη βοήθεια του Θεού είμαστε καλά. Θα ήθελα να σας αναφέρω μερικές ειδήσεις από την ορθόδοξη εκκλησία μας
εδώ στην Ινδονησία.

Στις 12 Φεβρουαρίου 2012 έγινε η ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου στη
Σιγκαπούρη. Ήμουν εκεί παρών. Δόξα τω Θεώ! Επί τέλους, έχουμε το μόνιμο Ποιμενάρχη μας.

Αδελφοί μου, στις 3 Μαρτίου 2012 είχαμε αποφοίτηση της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Παύλου Medan, το
κτήριο που χτίσατε εσείς οι Έλληνες. Οι φοιτητές, που τελείωσαν τις σπουδές τους, είναι 120 άτομα. Στην τελετή της
αποφοίτησης ήρθαν και εκπρόσωποι της κυβέρνησης από την Τζακάρτα. Έτσι, το όνομα της Ορθόδοξης Εκκλησίας ανεβαίνει ψηλά. Δόξα τω Θεώ! Η Θεολογική μας Σχολή είναι ακόμη νέα στην ηλικία, αλλά διά πρεσβειών του αγίου Αποστόλου Παύλου, ο αριθμός των φοιτητών αυξάνεται συνεχώς.

Απόφοιτοι της Θεολογικής Σχολής
του Απ. Παύλου Medan

Αδελφοί μου, πριν από τρεις μήνες φυτέψαμε πατάτες στο αγρόκτημα, που αγοράσαμε πέρυσι με τα χρήματα των Ελλήνων δωρητών. Βγάλαμε 30 τόνους πατάτες, αλλά δεν κερδίσαμε αρκετά χρήματα, διότι οι τιμές ήταν πάρα πολύ χαμηλές. Τώρα φυτέψαμε πιπεριές και υπολογίζουμε, ότι αρχές Ιουλίου κάτι θα πάρουμε. Έτσι, προσπαθούμε κατά το δυνατόν να μαζέψουμε κάποια χρήματα για τα έξοδα της τοπικής μας ιεραποστολής. Το Νοσοκομείο μας «Θεοτόκος» λειτουργεί κι όλας δύο χρόνια. Η βασική πηγή για την ανοικοδόμησή του προέρχεται από τον π. Ν. Μαρκέτο, συνταξ. ιερέα από την Αυστραλία. Πρόσφατα, μας ήρθαν 3 μητέρες για τοκετό και, επειδή δεν έχουμε αρκετές θερμοκοιτίδες για τα βρέφη, αναγκασθήκαμε να νοικιάσουμε από αλλού. Οι εργασίες ανοικοδόμησης του κτηρίου έχουν σταματήσει, διότι δεν έχουμε αρκετά χρήματα.

Βλέπω ότι το Νοσοκομείο αυτό είναι ένα καλό μέσο για να εξαπλωθεί η ορθόδοξη πίστη σε όλη τη Σουμάτρα. Βέβαια, ακούσαμε τα νέα από την Ελλάδα, ότι η κατάσταση εκεί δεν είναι καλή. Γι’ αυτό, προσευχόμαστε στον Πανάγαθο Θεό να
ευλογήσει την Ελλάδα, την πατρίδα τόσων αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, ώστε να βγει από την κρίσιμη αυτή
κατάσταση.

Σας ευχαριστώ για τις προσευχές σας υπέρ της ορθόδοξης ιεραποστολής στην Ινδονησία και για τα παραδείγματα αγάπης, που μας δείξατε και μας διδάξατε. Ο Θεός να σας ευλογεί και να σας ενδυναμώνει.

Με πολλές ευχές
π. Χρυσόστομος Manalu