Ιεραποστολικά

Μία απροσδόκητη γνωριμία και μια μεγάλη αγάπη

Πριν από τρία χρόνια, καθώς έψαχνα στο διαδίκτυο για χώρες όπου υπάρχει Ορθόδοξη παρουσία, έμαθα για την ύπαρξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κορέας. Από τότε δεν σταμάτησα να παρακολουθώ και να μαθαίνω, μέσω της ιστοσελίδας της Μητρόπολης, για τις δραστηριότητες της Ιεραποστολής και έτσι μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να επισκεφτώ την Κορέα.

Μετά από μία πρώτη επικοινωνία με την Μητρόπολη και τον Σεβασμιώτατο κ. Αμβρόσιο μέσω email πριν δύο χρόνια, το όνειρό μου πραγματοποιήθηκε αυτό το καλοκαίρι.

Κατά τη διαμονή μου στην Κορέα και κάθε φορά που έπρεπε να συστηθώ ή να μιλήσω με κάποιον από τους Κορεάτες αδερφούς μου ερχόμουν αντιμέτωπη με την τρομερή ευγένειά τους και με την φιλικότητα τους, σαν να γνωριζόμασταν χρόνια. Επίσης, προς μεγάλη μου έκπληξη, αρκετοί Κορεάτες γνώριζαν λίγα ελληνικά και ενώ τους συστηνόμουν στα αγγλικά ή στα κορεάτικα εκείνοι μου απαντούσαν στα ελληνικά δείχνοντας έτσι ακόμα πιο πολύ την αγάπη τους.

Κάτι άλλο που μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση και πριν ακόμη επισκεφτώ την Κορέα ήταν η ευλάβεια και η πίστη των Ορθοδόξων Κορεατών. Παρ ’όλο που ζουν σε μία μη Ορθόδοξη χώρα η αγάπη τους για την Εκκλησία και η πίστη τους είναι πολλή μεγάλη και θερμή κάτι που με έκανε να νιώθω πολύ μικρή μπροστά τους.

Δεν μπορώ να παραλείψω και να μην αναφερθώ και στην αρχιτεκτονική των παραδοσιακών σπιτιών και των παλατιών τα οποία κοσμούν την Κορέα και δίνουν έτσι μια άλλη νότα στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον. Παρατηρώντας τις όλο χρώματα και σχέδια παραδοσιακές σκεπές κατανοεί κανείς την καλλιτεχνική ευαισθησία των Κορεατών και την αγάπη τους για το ωραίο που υπάρχουν μέχρι σήμερα. Αυτήν την φροντίδα μέχρι λεπτομέρειας και την ομορφιά την είδα και στους Ορθόδοξους ναούς που επισκέφτηκα τους οποίους, με αγάπη, περιποιούνται οι πιστοί.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της ψυχής μου τον Σεβασμιώτατο κ. Αμβρόσιο που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία να είμαι κοντά τους αυτό το καλοκαίρι και να πάρω ένα μάθημα πίστεως από τους εκεί αδερφούς μου. Ευχαριστώ και όλους τους αδερφούς για την υπέροχη φιλοξενία που μου πρόσφεραν. Ελπίζω αυτό το ταξίδι να ήταν μόνο η αρχή της σχέσης μου με την Κορέα.

Σ.Κ.

Φοιτήτρια Ψυχολογίας