Συλλόγου

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας 2013 Εξωτερικής Ιεραποστολής

Την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, ο Σύλλογος μας διοργάνωσε στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, στην πλατεία Καρύτση, την κοπή πίτας όπως διεξάγεται κάθε χρόνο με έντονη την παρουσία των ευρισκομένων.

 

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα Μαρία Σταυριανού Μπέκου η οποία ξεκίνησε την γιορτή με έναν συνοπτικό χαιρετισμό.

 

Ακολούθησε η Πρόεδρος του Πανελληνίου Χριστιανικού Ομίλου Ορθοδόξου Ιεραποστολής, κα Μαρία Γεωργούλα, Θεολόγος, συνταξιούχος Εκπαιδευτικός με έναν μικρό χαιρετισμό.

 

Ιδιαίτερη χαρά και τιμή μας, αποτέλεσε η παρουσία αντιπροσώπων ιεραποστολικών κλιμακίων όπως ο εκπρόσωπος του Πατριάρχου Αλεξανδρείας, επίσκοπο Γουινέας κ. Γεώργιο,

ο οποίος μας απεύθηνε ένα σύντομο χαιρετισμό και διάβασε μήνυμα του Πατριάρχη Θεόδωρου Β’.

Δυστυχώς ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος δεν μπόρεσε να έρθει λόγω Πανηγύρεως του Ι.Ν.Αγ.Ιωάννη Καλυβίτη στο Βαθύ Αυλίδος αλλά

μας ευχαρίστησε για την πρόσκληση που του στείλαμε και όπως εξήγησε σε μήνυμά του, εύχεται για υγεία, μακροημέρευση και ενίσχυση στο έργο του ομίλου μας.

 

Το Δοικητικό Συμβούλιο του ομίλου μας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» για την προθυμία και παραχώρηση της αίθουσας για κάλυψη εκδηλώσεων του ομίλου μας. Εκ μέρους του Φιλολογικού Συλλόγου ο Γενικός Γραμματέας κ. Σίσκος μας μίλησε με έναν σύντομο χαιρετισμό.

Στην συνέχεια, ο Καθηγητής της Βιβλικής Θεολογίας, κ. Γεώργιος Γαλίτης έδωσε και αυτός έναν χαιρετισμό.

Η συνεργάτιδα μας δεσποινίδα Γεωργία Μούση, διπλωματούχος πιάνο και μουσικοπαιδαγωγός, χοράρχης στην χορωδία του ομίλου μας, μας γοήτευσε ερμηνεύοντας ένα βαλς του Σοπέν.

Η κα Μαρίνα Μπέκου Μαυρικάκη, νοσηλεύτρια, προϊσταμένη σε μεγάλο γνωστό νοσηλευτικό ίδρυμα των Αθηνών, πολύτεκνη μητέρα και μέλος του συλλόγου, μας πρόσφερε μια όμορφη απαγγελία.

Ο κύριος ομιλήτης, ο πολιτικός επιστήμονας κ. Κωνσταντίνος Χολέβας μας μίλησε με θέμα «Ορθόδοξος Ελληνισμός και σύγχρονη πνευματική κρίση».

Η χορωδία του ομίλου αποτελείται από καλλίφωνες κυρίες και τον θεολόγο κ. Χρήστο Κουρτέση που διακονούν την ιεραποστολή και διευθύνεται από την δίδα Γεωργία Μούση.

Τα τραγούδια που ακούσαμε, μας μετέφεραν σε έναν κόσμο φυσικής γαλήνης και πνευματικής χαλάρωσης.

Ο άγιος Κυθήρων και Αντικυθήρων, Σεβασμιώτατος κ.κ.Σεραφείμ, πνευματικός καθοδηγητής του ομίλου μας, ευλόγησε την βασιλόπιτα.

Έπειτα μας απεύθηνε τις πατρικές ευχές και νουθεσίες του και τέλος έκοψε την βασιλόπιτα.

Σταθήκαμε όρθιοι και ψάλαμε τον Εθνικό μας Ύμνο.

 

Στην βασιλόπιτα υπήρχαν 3 φλουριά που αντιστοιχούσαν σε 3 δώρα. Το ένα φλουρί βρέθηκε εκείνη την στιγμή.

 

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων στην έξοδο μοίρασε στον καθένα κομμάτι της βασιλόπιτας και έδωσε την ευλογία του.