Εξορμήσεις

Ιεραποστολική Εξόρμηση στην Πολωνία

Ανταποκρινόμενος ο Σύλλογος μας στην πρόσκληση της Ορθόδοξης Κοινότητας του Zgorzelec (Ζγκοτζέλεκ) της Πολωνίας, συμμετείχε με αντιπροσωπεία Μελών, στον εορτασμό/πανήγυρη του ναού Κωνσταντίνου & Ελένης στις 21/05/2011 & στα εγκαίνια του νέο-οικοδομηθέντος πρεσβυτερίου της εν λόγω Ενορίας.

Στα πλαίσια του εορτασμού, απενεμήθη στον Όμιλό μας από την  Σύνοδο της Εκκλησίας της Πολωνίας το Παράσημο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής. Η απονομή έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Wroclaw & Szczecin κ.κ. Ιερεμία σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον Π.Χ.Ο.Ο.Ι., για την συνεισφορά του στην εν λόγω ενορία ώστε να ολοκληρώσει την ανέγερση του πρεσβυτερίου. Να σημειωθεί ότι ο χώρος υποδοχής του πρεσβυτερίου λειτουργεί ως πνευματικό κέντρο της ενορίας δηλ. κέντρο συνάντησης, πνευματικού ανεφοδιασμού και επικοινωνίας των Ορθοδόξων ενοριτών μετά  από κάθε Ακολουθία.  Η Ορθόδοξη αυτή ενορία περιλαμβάνει Ορθόδοξους πιστούς από πολλούς λαούς : Πολωνούς, Ρώσους, Ουκρανούς, Λευκορώσους, Βούλγαρους, Ρουμάνους, Γερμανούς και Έλληνες.

Περισσότερες πληροφορίες/λεπτομέρειες αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την εν λόγω πανήγυρη και την πορεία της Ορθόδοξης αυτής Κοινότητας στην Πολωνία, θα περιέχονται στο επόμενο τεύχος του περιοδικού μας «Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος».

Πίσω στις εξορμήσεις