Εξορμήσεις

Ιεραποστολική Εξόρμηση: Σερβία

(Ιανουάριος 2001)
Με την βοήθεια του Χριστού μας, ετοιμάσαμε την ένατη αποστολή για τους χειμαζόμενους αδελφούς μας Χριστιανούς Σέρβους. Και χθες Πέμπτη ταξίδεψε με τις ευχές όλων των δωρητών για το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Σερβίας.

Τούτη η αποστολή είναι καρπός αγάπης, σε καθημερινή βάση, των συνεργατών των Ιεραποστολικών κλιμακίων της Ιεραποστολής που συμμερίστηκαν την Ιεραποστολική υπόδειξη.


Μαζί τους κόπιασε ικανός αριθμός εκπαιδευτικών και μαθητών όλων των βαθμίδων που πρόσφεραν με απλοχεριά τρόφιμα.
Κληρικοί της Εκκλησίας μας, από το κεράκι των πιστών, έστειλαν χαρτοκιβώτια με γάλα και ανταποκρίθηκαν με τρόφιμα.
Ποικίλα τρόφιμα έφεραν νέοι κι εργαζόμενοι οικογενειάρχες. Oικοδέσποινες πρόσφεραν πεντακάθαρα και καλοδιαλεγμένα ρούχα και κλινοσκεπάσματα καθώς και τρόφιμα. Έμποροι καινούργια υποδήματα, βιβλιοπώλες αξιοποιήσιμα σχολικά είδη, φαρμακοποιοί φάρμακα.
Βαθύτατη συγκίνηση προξένησε η αποστολή ενός δεκάτονου φορτηγού γεμάτο τρόφιμα, λάδι, κλινοσκεπάσματα, στην οποία συγκέντρωσαν τα δώρα τους αδελφοί μας από όλα τα παραρτήματα του Ομίλου. Προσφορές κάλυψαν και τα μεταφορικά της νταλίκας.
Τούτη η Ιεραποστολική βοήθεια θυμίζει προσφορά αγάπης της πρώτης Χριστιανικής Εκκλησίας μας στα χρόνια του Αποστόλου Παύλου. Είναι πολύ πιο πλούσια σε τρόφιμα και κλινοσκεπάσματα από άλλοτε. Και φθάνει στους λιμοκτονούντες αδελφούς μας Σέρβους παραμονές Πρωτοχρονιάς. (Η Σερβία στοιχεί στο Παλ. Ημερολόγιο).


Στη νταλίκα φορτώθηκαν 20 τόνοι τρόφιμα και 10 τόνοι τα υπόλοιπα είδη για τη Σερβία. Σήμερα το πρωί, ένα υπερυψωμένο λεωφορείο, γεμάτο και αυτό με 250 δέματα, με τρόφιμα κι αντιπροσωπεία των δωρητών μας κατευθύνεται με την ίδια αποστολή.
Το Δ.Σ και οι συνεργάτες της Ιεραποστολής, με άπειρη ευγνωμοσύνη, ευχαριστούν το σύνολο των δωρητών. Και παρακαλούν όλους τους πιστούς να συνοδεύουν με τις προσευχές τους τους ταξιδεύοντας αντιπροσώπους μας, για να φέρουν σε αίσιο τέλος αυτή την υποχρέωσή μας προς τους ομόδοξους αδελφούς μας Σέρβους και με το καλό να επιστρέψουν.

Η επιστολή του Πατριαρχείου Σερβίας προς την Ορθόδοξη Ιεραποστολή

Πίσω στις εξορμήσεις