Ιεραποστολικά

Ιερά Μητρόπολις Κορέας

Νεοβαπτισθέντα παιδιά ετοιμάζονται να δεχθούν την πρώτη, Θεία Κοινωνία.

Αγαπητοί συνεργοί εν Κυρίω,

Η διεθνής πτώση της οικονομίας, η οποία έφερε στην επιφάνεια την υποφώσκουσα, βαθειά, πολυμέτωπη κρίση που μαστίζει την παγκόσμια κοινότητα, έχει τραυματίσει βάναυσα την χαρά, κάνοντας πολλές φορές τον βίο των ανθρώπων αβίωτο.

Η χαρά, όμως, ευτυχώς δεν χάθηκε. “Εάν ο βίος σοι αεί προς Θεόν αποβλέπη” (Μ. Βασιλείου, Περί ευχαριστίας, ΕΠΕ 6,104), διδάσκει η πατερική σοφία, τότε η χαρά, παρά τις όποιες υπαρκτές ή τεχνητές κρίσεις, θα πλημμυρίζει την ύπαρξη του ανθρώπου, εφ’ όσον μετά την Ανάσταση “πάσα κτίσις αγάλλεται και χαίρει, ότι Χριστός Ανέστη και Άδης εσκυλεύθη”.

Από την Εκκλησία την παροικούσα εν Κορέα, η οποία φέτος εορτάζει την επέτειο των εκατόν δέκα χρόνων ορθοδόξου μαρτυρίας στην κορεατική χερσόνησο, εύχομαι και προσεύχομαι μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πισιδίας π. Σωτήριο, τους αδελφούς Κληρικούς, τις Μοναχές και τους Συνεργούς μας εν Κυρίω, “ο Θεός της ελπίδος πληρώσαι υμάς πάσης χαράς και ειρήνης εν τω πιστεύειν, εις το περισσεύειν υμάς εν τη ελπίδι εν δυνάμει Πνεύματος Αγίου”. (Ρωμ. 15:13)

Χριστός Ανέστη!
Μετά πολλής αγάπης και τιμής εν Χριστώ Αναστάντι
† ο Κορέας Αμβρόσιος