Ιεραποστολικά

Ιερά Μητρόπολη Ζιμπάμπουε

Σ.Σ. Ο τρομερός εμφύλιος πόλεμος προκάλεσε στη Ζιμπάμπουε τεράστιες δυσκολίες: πείνα, αρρώστιες και άπειρα άλλα προβλήματα. Εν τούτοις μέσα σ’ αυτόν τον καταιγισμό των δυσκολιών η ιερά Μητρόπολη εκτελεί τεράστιο ιεραποστολικό έργο και κτίζει αρκετούς ναούς και πολλά ευαγή ιδρύματα. Οι εργαζόμενοι εκεί ιεραπόστολοι δεν κηρύττουν μονάχα το λόγο του Θεού, αλλά και χειρονακτικά βοηθούν στο κτίσιμο των οικοδομών. Τα τελευταία χρόνια η ιερά Μητρόπολη επεκτείνει τα ενδιαφέροντά της και στην ορθόδοξη μόρφωση, ιδρύοντας διάφορα σχολεία.

Παρακάτω παραθέτομε ευχαριστήριο μήνυμα του Σεβ/του Μητροπολίτου κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, φωτογραφικό υλικό και διάφορες δραστηριότητες της Μητροπόλεως.

Προς: τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Χριστιανικού Ομίλου Ορθοδόξου Ιεραποστολής
Κυψέλη, Αθήνα

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή και ευλογημένη χρονιά και στη συνέχεια να σας ευχαριστήσω για τη δωρεά των 2.000 Ευρώ. Επίσης σας ευχαριστώ για την αποστολή του ξύλινου κουβουκλίου για τον Επιτάφιο, των χιτώνων βαπτίσεων, των ιερατικών και διακονικών στολών, των στολών για τα παιδιά που υπηρετούν στο ιερό και άλλων εκκλησιαστικών ειδών, τα οποία αποστείλατε με εμπορευματοκιβώτιο τον περασμένο μήνα. Συν Θεώ θα παραλάβουμε τα προαναφερθέντα τον Φεβρουάριο, έτσι ώστε να εξοπλίσουμε εγκαίρως τους καινούργιους Ιεραποστολικούς μας Ναούς.

Και πάλι σας ευχαριστώ για την συνεχή αρωγή στο έργο μας και παρακαλώ να εύχεσθε για τους Ορθόδοξους αδελφούς μας της Ζιμπάμπουε.

Με αγάπη Χριστού,
ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Γεώργιος

Τελετή ανυψώσεως της ιεράς Επισκοπής Ζάμπιας σε Μητρόπολη

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ
Την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009, με τις ευχές και τις ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πάπα & Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Γεώργιος και οι συνεργάτες του, διένειμαν τρόφιμα σε 1000 οικογένειες στο Ιεραποστολικό Κέντρο Αγίου Νεκταρίου στο Χαράρε. Την ίδια μέρα τρόφιμα διανεμήθηκαν και στο Ιεραποστολικό Κέντρο Αγίου Αυγουστίνου στο Μπουλαουάγιο και στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Σωτήρος Χριστού στο Warren Park. Τα τρόφιμα προσέφερε μέλος του Διορθόδοξου Συνδέσμου «ο Απόστολος Παύλος» και άλλοι φίλοι της Ιεραποστολής εξ Ελλάδος και εκ Κύπρου, και έτσι θα μπορέσουν και φέτος οι Αφρικανοί Ορθόδοξοι αδελφοί μας της Ζιμπάμπουεε να ετοιμάσουν το γιορτινό Χριστουγενιάτικό τους τραπέζι.

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΑΡΑΡΕ
Με τις ευχές και τις ευλογίες της Α.Θ.Μ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Γεώργιος, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009 τέλεσε ομαδικές βαπτίσεις 327 κατηχουμένων στο Ιεραποστολικό Κέντρο Αγίου Νεκταρίου στο Χαράρε. Οι περισσότεροι κατηχούμενοι ήταν νέοι και νέες που παρακολούθησαν τα οργανωμένα προγράμματα κατηχήσεων τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Μετά το πέρας των βαπτίσεων διανεμήθηκαν καινούργια ρούχα και παπούτσια σε περισσότερα από χίλια άτομα, Άνδρες, γυναίκες και παιδιά, μέλη του προαναφερθέντος Ιεραποστολικού Κέντρου. Στο Ιερό Μυστήριο του Αγίου Βαπτίσματος τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σαγάνης (αποσπασμένος κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών), οι Αφρικανοί Ιερείς π. Ραφαήλ Gada, και π. Αυγουστίνος Moketsi και ο νεοχειροτονηθείς Διάκονος Δημήτριος Nyandebvu.

Διανομή τροφίμων σε 1.000 οικογένειες στο Χαράρε

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΖΑΜΠΙΑΣ κ. ΙΩΑΚΕΙΜ ΣΤΟ ΜΑΛΑΟΥΙ
Μετά την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, τη εισηγήσει του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου κ. Θεοδώρου Β΄, περί ανυψώσεως της Ιεράς Επισκοπής Ζάμπιας σε Μητρόπολη και την προσάρτηση σε αυτήν της χώρας του Μαλάουι, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Μπλαντάιαρ η επίσημη εγκατάσταση του Σεβασμιωτάτου κ. Ιωακείμ, σύμφωνα με το τυπικό της Αλεξανδρινής Εκκλησίας. Τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε κ. Γεώργιος, ο οποίος ανέγνωσε τον Πατριαρχικό Τόμο, μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου και ευχήθηκε στον νέο Ποιμενάρχη του Μαλάουι να έχει μακροχρόνια και καλίκαρπη διακονία με αγαθά αποτελέσματα, όπως είχε και η μέχρι σήμερα προσφορά του στην Ζάμπια. Ο Σεβ. κ. Ιωακείμ, φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη κα την Αγία και Ιερά Σύνοδο για την μεγάλη τιμή προς την Επαρχία και το πρόσωπό του και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβ. κ. Γεώργιο που συγκατατέθηκε με πολλή αγάπη στην αποκοπή του Μαλάουι από το Ζιμπάμπουε και την προσάρτησή του στην δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας. Στην συνέχεια μέσα στον κατάμεστο από Αφρικανούς και Έλληνες ναό, τελέστηκαν οι χειροτονίες δύο Αφρικανών, ενός Πρεσβυτέρου και ενός Διακόνου, οι οποίοι θα υπηρετήσουν στο εξής το Ιεραποστολιό έργο του Μαλάουι σε συνεργασία με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μαλάουι π. Ερμόλαο Ιατρού και τους άλλους ιερείς της χώρας. Τέλος, η Ελληνική Κοινότητα παρέθεσε γεύμα προς τους δύο Αρχιερείς, τον Πρόξενο της Ελλάδος, όλον τον Ελληνισμό και τους Αφρικανούς του Μαλάουι καθώς και τους επισκέπτες από την γειτονική Ζάμπια, το Ζιμπάμπουε, την Ελλάδα και την Κύπρο.