Ιεραποστολικά

Ιερά Επισκοπή Γκάνας

Σ.Σ Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος ΓΚΑΝΑΣ κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ μας απέστειλε μαζί με την επιστολή του και διάφορες φωτογραφίες.

Ένα τμήμα από την επιστολή του δημοσιεύουμε κατωτέρω.

Ο Επίσκοπος μας πληροφορεί για μια εκτεταμένη περιοδεία που πραγματοποίησε σε τμήμα της περιφερείας του που περιλαμβάνει την Ακτή Ελεφαντοστούν και τα χωριά Ντομεάμπρα, Κομέα Φόμενα και άλλα μέρη.

Επειδή το ιεραποστολικό έργο είναι πολύ μεγάλο, και οι δυσκολίες στην ιεραποστολή μεγάλες και ανυπέρβλητες, θα είναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν και να ξεπεραστούν από τους Ιεραποστόλους χωρίς θεϊκή βοήθεια. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Κύριος να ευλογεί τα έργα των ιεραποστόλων μας προς δόξαν του Αγίου ονόματος του Κυρίου και Θεού μας.

Ο Σεβ/τος κ. Δαμασκηνός θεμελιώνει το νέο σχολείο στο χωριό Ντομεάμπρα της Γκάνας.

Προς τον

Πανελλήνιο Χριστιανικό Όμιλο

Ορθοδόξου Ιεραποστολής

Με την επιστολή αυτή επιθυμώ να Σας εκφράσω και πάλι, εκ μέρους κλήρου και λαού της Ιεράς Επισκοπής Γκάνας, τις θερμές ευχαριστίες για την οικονομική υποστήριξη την οποία προσφέρατε για τo εκεί επιτελούμενο, με την Χάρη τον Θεού, ιεραποστολικό έργο.

Επίσης να ευχαριστήσω θερμά τόσον Εσάς, όσον και τους συνεργάτες Σας και εν Χριστώ αδελφούς μας στα παραρτήματα της Θήβας, της Λειβαδιάς, του Χρισσού της Ιτέας, οι οποίοι, εργαζόμενοι αθορύβως, προσφέρουν στην Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή τα έργα τους, όπως ιερατικές στολές, ιερά καλύμματα, βαπτιστικούς χιτώνες, θυμίαμα και ότι άλλο χρήσιμο για το έργο της διακονίας μας. Διαβιβάσατε, παρακαλώ, προς όλους αυτούς τονς ανώνυμους σε μας, αλλά επώνυμους στον Θεό τις ευγνώμονες ευχαριστίες και την υπόσχεσή μας, ότι πάντοτε προσευχόμαστε ενώπιον τον Ιερού Θυσιαστηρίου και γι’ αυτούς.

0 Κύριος μας να ανταποδώσει εν ημέρα Κρίσεως τα καλά που μας κάμετε.

Η πρώτη θεία Μετάληψις των Νεοφωτίστων (Κομόα Φόμενα ΓΚΑΝΑΣ).

Σας αποστέλλω ένα ακόμη δελτίο τύπου και αντίγραφα φωτογραφιών, πληροφορώντας τον Όμιλόν σας περί της προσφάτου διμήνου διακονίας μας εις την Ιεράν Επισκοπήν Γκάνας της Δυτικής Αφρικής.

Παρακαλώ πολύ να προσεύχεσθε για όλους μας αδελφοί μου για την κατά Θεόν προκοπήν στο έργο της ιεραποστολικής διακονίας μας.

Με αγάπη Ιησού Χριστού

Του Κυρίου ημών

Δαμασκηνός επίσκοπος Γκάνας