Εξορμήσεις

Ζητείται βοήθεια για επαρχία της Μολδαβίας

Ο Σύλλογός μας, διοργανώνει για άλλη μία φορά νέα Ιεραποστολική εξόρμηση στην Μολδαβία.
Για να πραγματοποιηθεί, χρειαζόμαστε την αγάπη όλων, είτε χρηματική είτε σε είδος σε τρόφιμα με ημερομηνία μακράς διάρκειας όπως: Μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, ζάχαρη, λάδι, κλπ, καθώς γραφική ύλη, σχολικές τσάντες, καινούργια είδη για την απρόσκοπτη διέλευση από τα τελωνεία.

Για οποιαδήποτε προσφορά επικοινωνήστε πρώτα μαζί μας στα κεντρικά γραφεία του συλλόγου μας στην Κυψέλη Αθηνών, στο τηλέφωνο 210 86 26 700, ώρες 10:00-13:00 πρωινές, απογευματινές 18:00-20:00.

Ζητείται βοήθεια για επαρχία της Μολδαβίας

Ο π. Ιωάννης είναι γνωστός στον όμιλόν μας προ τετραετίας περίπου για το ιεραποστολικό του ενδιαφέρον και τις πολλές ελλείψεις και φτώχεια των ανθρώπων της περιοχής ΚΕΟΥΣΕΝ και ιδιαίτερα στο χωριό του Μπαϊμακλία της ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ. Τότε είχε απευθυνθεί προς τον μακαριστό Σεβασμιώτατο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, που ιδιαίτερα είχε συγκινηθεί και ενεργήσαμε ότι ήταν δυνατόν, για να ενισχύσουμε την ενορία του συγκεκριμένου ιερέως.

Προσπαθήσαμε και πριν 1½ χρόνο, να πραγματοποιήσουμε μια ιεραποστολική εξόρμηση με ανθρωπιστική βοήθεια, πλην όμως οι γραφειοκρατικές διατυπώσεις στη χώρα του π. Ιωάννη εμπόδισαν την πραγματοποίηση της αποστολής αγαθών. Έτσι με το θάρρος και τη γνωριμία του μαζί μας τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2009, προσήλθε στην Ιεραποστολή συνοδευόμενος από τόν Ιερέα π. Βασίλειο συμπατριώτη του Ελληνομαθή, που μας διευκόλυνε στη μεταξύ μας γλώσσική επικοινωνία. Μας ανέφερε ότι οι δυσκολίες για την επιβίωση των κατοίκων στη χώρα του και συγκεκριμένα στην περιφέρειά του είναι πολύ μεγάλες. Ακόμη μας πληροφόρησε ότι η διεκπεραίωση σχετικά με ιεραποστολικές αποστολές έχουν βελτιωθεί γραφειοκρατικά και οι ίδιοι θα αναλάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη διευκόλυνση και παραλαβή των ποικίλων αγαθών που θα αποσταλούν.

Ο π. Ιωάννης αριστερά και δεξιά
του ο π. Βασίλειος στον ‘Ομιλό μας

 

Οι ποικίλες και βασικές δυσκολίες τον έφεραν κοντά μας, αφού πήρε την ευλογία του οικίου του Μητροπολίτη. Έτσι με ιερή θέληση βάζουμε ως στόχο λίαν προσεχώς να αρχίσει αυτή η προετοιμασία γι’ αυτήν την ιερ/κή εξόρμηση.

Οπωσδήποτε για να πραγματοποιηθεί, χρειαζόμεθα την αγάπη όλων, είτε χρηματική είτε σε είδος σε τρόφιμα με ημερομηνία μακράς διάρκειας ήτοι: Μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, ζάχαρη, λάδι κ.λ.π, καθώς γραφική ύλη, σχολικές τσάντες, καινούργια είδη για την απρόσκοπτη διέλευση από τα τελωνεία.

Οπωσδήποτε τα χρήματα εξυπηρετούν, γιατί προβαίνουμε σε χονδρική αγορά και σε επιλεγμένα είδη.

Ο π. Ιωάννης μας ανέφερε επίσης, ότι ο Ιερός Ναός πού είναι αφιερωμένος στο «Γενέσιον της Θεοτόκου» στo xωριό που εφημερεύει είναι χτισμένος προ 99 ετών, καθ’ ότι ανοικοδομήθηκε το 1910 και οι φθορές από το χρόνο είναι πολλές εσωτερικά και εξωτερικά.

Ο Ι. Ναός Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου

 

Στην έκτακτη αυτή συνάντησή μας για τον ιερό Ναό του δώσαμε 500€ και μας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του.

Η αγάπη των συνεργατών μας θα στηρίξει και αυτή την προσπάθεια. Άλλος θα προσφέρει τα χρήματα έστω και για ένα τσουβάλι τσιμέντο, άλλος δυό κεραμύδια κ.λ.π. για να αναστηλωθεί η εκκλησία προς δόξαν του Θεού, αλλά και η ανθρωπιστική βοήθεια να φθάσει με την θέληση όλων μας.

 

Πίσω στις εξορμήσεις