Ιεραποστολικά

Ευχαριστίες από την Μπαϊμακλία Μολδαβίας

«Ο Χριστός ανάμεσά μας τώρα και για πάντα»

Καλημέρα σας, αγαπητοί μας φίλοι, που βρίσκεσθε στην πόλη της Αθήνας, που περιβάλλεται από τα νερά του Αιγαίου.

Για αρχή θέλουμε να σας εκφράσουμε τη μεγάλη χαρά μας για τη μεγάλη γιορτή που πλησιάζει, της γέννησης του Ιησού Χριστού.

Ο μικρός πρίγκιπας που έρχεται εξ ουρανών καί γεννιέται για τη δικιά μας σωτηρία, ευχόμαστε να σας κατευθύνει, να σας ενδυναμώνει, να σας βοηθά και να σας προστατεύει σε όλες τις δυσκολίες και τις στεναχώριες που αντιμετωπίζετε στον Όμιλό σας και στις οικογένειές σας και να ευλογεί όλους εσάς που δραστηριοποιείστε στον τομέα των φιλανθρωπιών.

Σας ευχαριστούμε και έχουμε μεγάλο σεβασμό και αγάπη προς την «Ιεροποστολή» για τη δωρεά που κάνατε με πράγματα χρήσιμα στις ανάγκες μας στο χωριό. Σας ευχαριστούμε από το βάθος της καρδιάς μας για τα υποδήματα που στείλατε και που χρησίμευσαν πολύ στους φτωχούς ανθρώπους του χωριού Μπαϊμακλία. Ακόμα και τα μικρά παιδιά τριών και τεσσάρων χρόνων χάρηκαν πάρα πολύ για τα μπουφάν, τα υποδήματα και όλα τα άλλα δώρα, τα οποία λένε ότι είναι από τον Αϊ Βασίλη, από την Ελλάδα. Ακόμα και τα δικά μου παιδιά χάρηκαν πολύ για τα δώρα που πήραν. Εμείς δεν έχουμε τις οικονομικές δυνατότητες να αγοράσουμε τόσα ρούχα και παπούτσια, καθώς οι μισθοί είναι εξαιρετικά μικροί.

Προετοιμασία για την διανομή των δώρων

Ευχαριστούμε επίσης όλους τους εργαζόμενους στην «Ιεραποστολή» εκ μέρους των χριστιανών που ωφελήθηκαν από τα πράγματα και τα τρόφιμα που πήραν.

Σας ευχόμαστε να έχετε υγεία, δύναμη και υπομονή στο έργο που εκτελείτε και ευχαριστούμε για την αγάπη που δείξατε προς εμάς τους ανθρώπους από τη Μολδαβία.

Με τη χάρη του Θεού και με την βοήθεια της κυρίας Ναντέζντα (Nadejda), ο πατήρ Ιωάννης επισκέφτηκε τα εδάφη της Ελλάδος, γνώρισε όλους εσάς που εργάζεστε στην «Ιεραποστολή» και μας μετέφερε πολλά από τις πράξεις που κάνετε για τους πιστούς που έχουν ανάγκη τη βοήθειά σας.

Θερμές ευχές για την μεγάλη γιορτή της Γέννησης του Χριστού που όλοι οι χριστιανοί περιμένουν τόσο πολύ.

Σε όποιον είναι στο σπίτι,
Και χαρά σ’ εμάς χαρίζει
Ο Χριστός όλα να τα δίνει,
μακροζωία και υγεία.
Από τώρα και για πάντα
Την ελεημοσύνη του Κυρίου να έχουν
Αμήν

Ο π. Ιωάννης και εθελόντριες κυρίες κατανέμουν τα ποικίλα δώρα

Ευχαριστήριο γράμμα απευθυνόμενο προς την ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ εκ μέρους των κατοίκων του χωριού Σουρκιτσένι, που ανήκουν στην ενορία της εκκλησίας «Αγ. Μαρία» του χωριού Μπαϊμάκλια όπου λειτουργεί ο πατήρ Ιωάννης.

Εμείς, οι χριστιανοί του χωριού Σουρκιτσένι, στέλνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους με τη μεγάλη ψυχή από την Ελλάδα, οι οποίοι σ’ αυτούς τους καιρούς μεγάλης οικονομικής κρίσης έστειλαν τόσο μεγάλη και αναγκαία βοήθεια για τους κατοίκους του χωριού μας. Σήμερα η ζωή στο χωριό είναι δύσκολη, διότι οι περισσότεροι κάτοικοι είναι άνεργοι ή δεν λαμβάνουν τους μισθούς τους, όπως θα έπρεπε. Επίσης σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς οι πολύτεκνες οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης επειδή δεν έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν τα απαραίτητα είδη ένδυσης, υπόδησης και τροφίμων. Η εκκλησία της κωμόπολης Μπαϊμάκλια είναι η μόνη μας πηγή χαράς. Εδώ μπορούμε να ανοίξουμε την ψυχή μας μπροστά στο Θεό και χαιρόμαστε που μας ακούν και άλλοι χριστιανοί ορθόδοξοι από όλο τον κόσμο. Αυτή η βοήθεια που στείλατε στους χωριανούς και στα παιδιά ήταν καλοδεχούμενη. Την στιγμή που κάθε παιδί έλαβε ένα μικρό δωράκι μπορέσαμε να διαβάσουμε στα μάτια του μια μεγάλη ικανοποίηση και χαρά. Ευχάριστο είναι να πάρεις ένα δώρο έκπληξη υπό την μορφή ειδών ένδυσης ή υπόδησης, αλλά μεγαλύτερη είναι η χαρά, όταν λαμβάνει και τρόφιμα σε μια τόσο δύσκολη φάση της ζωής, όταν έχουμε τόσα προβλήματα και τόσες ελλείψεις. Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής μας και υποκλινόμαστε μπροστά σε εσάς τους χριστιανούς με τη μεγάλη καρδιά που βοηθήσατε τους συνανθρώπους σας. Να σας έχει ο Θεός καλά, υγιείς, χαρούμενους, εσάς και τις οικογένειές σας.

Καλές και ευτυχισμένες να είναι οι γιορτές που πλησιάζουν.

Με μεγάλη αγάπη,
Οι χριστιανοί του χωριού Σουρκιτσένι,
Περιοχής Καουσένι, Μολδαβίας