Διάφορα

Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940

28 Οκτωβρίου 2021

Ημέρα μνήμης της ηρωικής αντίστασης  και νίκης των Ελλήνων κατά της ιταλικής εισβολής με την αδιαμφισβήτητη βοήθεια της Υπέρμαχου Στρατηγού, της Παναγίας μας που με την Σκέπη της, σε όλη την διάρκεια του πολέμου, σκέπαζε όλο τον ελληνικό στρατό μας που αντέδρασε με άκρατο ενθουσιασμό στην αδικία της εισβολής.

Γράφει ο Άγγελος Τερζάκης:

«Στο μέτωπο, σε όλη τη γραμμή, ο ελληνικός στρατός άρχιζε να έχει παντού το ίδιο όραμα: Έβλεπε τις νύχτες μία γυναικεία μορφή να προπορεύεται, ψιλόλιγνη, αλαφροπερπάτητη, με την καλύπτρα της αναριγμένη από το κεφάλι της στους ώμους. Την αναγνώριζε, την ήξερε από πάντα. Ήταν η μάνα η μεγαλόψυχη στον πόνο και στη δόξα, η λαβωμένη της Τήνου, η Υπέρμαχος Στρατηγός». 

Γράφουν οι εφημερίδες της εποχής για οπτασίες και θαύματα, άξια να συγκινήσουν και τη πιο ψυχρή λογικοφάνεια. Αποδίδουν τις νίκες στην Οδηγήτρια του στρατού μας. «Ευχαριστούμε την Παναγία που στέκεται πλάι μας», γράφουν τα πρωτοσέλιδα.

Αγαπητοί συνεργάτες, δωρητές και φίλοι του Π.Χ.Ο.Ο.Ι., ευχόμαστε η Παναγία, που είναι προστάτης του συλλόγου μας, να βοηθήσει να ξεπεράσει ο λαός μας τα νέα σοβαρά «μέτωπα» που έχουν παρουσιαστεί… Και αυτό θα πραγματοποιηθεί, μόνο, ενθυμούμενος την ιστορία του και τους σταθμούς που σφράγισαν αυτή την ιστορία, όπως το θαύμα του 1940.

 

Εκ του Δ.Σ. του Π.Χ.Ο.Ο.Ι.

Η Πρόεδρος

Μαρίνα Μπέκου