Συλλόγου

Εορτασμός 25ης Μαρτίου 1821

Ανήμερα την Κυριακή, στις 25 Μαρτίου 2012, στον όμιλό μας, έγινε η διπλή εορτή – του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου.

Η εορτή ξεκίνησε με εισαγωγή από την Πρόεδρο του Ομίλου, κα Μαρία Γεωργούλα.

Η κα Αθανασία Τσαβάλου συνέχισε το πρόγραμμα.

Οι δύο μικρές κόρες της φιλολόγου κας Μανσόλα – Μούση Νεκταρίας, Σοφία και Χαρίκλεια, καθώς επίσης και οι μικροί Αλέξανδρος Γιαννακόπουλος, Θανάσης και Γιωργάκης Μανσόλας απήγγειλαν τα ποιήματά τους.

Ο πνευματικός πατέρας του Π.Χ.Ο.Ο.Ι. Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ λυπήθηκε πολύ που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Έστειλε όμως ένα μήνυμα που το διάβαζε η καθηγήτρια δις Βασιλική Ζαχαροπούλου.

Η κα Στέλλα Καραχάλιου, μέλος του Δ.Σ. απήγγειλε το ποίημα: «Τι θα απαντούσε άραγε σε εμάς ο τιμημένος γέρος του Μοριά».

Το πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνεισε ο κ. Ευστάθιος Σταυριανός, γεωπόνος-διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, παλιός και στενός συνεργάτης της Ιεραποστολής.

Σημ. οι βιβλιογραφικές αναφορές της ομιλίας του κ.Σταυριανού, είναι διαθέσιμες στην Γραμματεία του ομίλου

Η γιορτή συνεχίστηκε με μια απαγγελία από τον θεολόγο κ. Χρήστο Κουρτέση, αφιέρωμα στην σημαία μας.

Ακολούθησε η χορωδία υπό την καθοδήγηση της διδας Γεωργίας Μούση, καθηγήτρια πιάνου και καθηγήτρια μουσικής στα εκπαιδευτήρια «Ελληνική Παιδεία».

 Η κα Γεωργούλα στο τέλος ευχαρίστησε όλους, τον κ. Σταυριανό, την κα Αθανασία Τσαβάλου, καθώς επίσης και τον π.Γεώργιο που μας είπε αμέσως μετά λίγες σκέψεις του.

 

Η εορτή τελείωσε με τον Εθνικό μας Ύμνο.