Συλλόγου

Εκοιμήθη !

Ο Πνευματικός και ιδρυτής του συλλόγου μας Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κωνσταντίνος, το Σάββατο 24 Μαρτίου.
Η εξόδιος ακολουθία του έγινε στην Λιβαδειά, στις 25 Μαρτίου.
Γεννήθηκε το 1918 στα Καλάβρυτα, σπούδασε στην Θεολογική σχολή Αθηνών και στην σχολή Ιεροκηρύκων Αποστολικής Διακονίας.
Ξεκίνησε την κατήχηση στην Εκκλησία από τον π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο, στην Πάτρα σε εφηβική ηλικία.
Εισήλθε στις τάξεις του Ιερού Κλήρου το 1950, έχοντας μία ολοζώντανη ποιμαντική παρουσία κοντά 60 ετών.
Ανέπτυξε πολύ αξιόλογη ποιμαντική δράση, σαν Ιεροκήρυκας σε διάφορες περιφέρειες, στην Πρέβεζα, στην Λιβαδειά, στην Θήβα στην Κω και αλλού.
Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων (Καρδίτσας) εξελέγη το 1968.
Το 1974, ίδρυσε τον Ιεραποστολικό μας σύλλογο μας, στην Κυψέλη Αθηνών, με παραρτήματα στην Λιβαδειά, Θήβα, Καρδίτσα, Ιτέα, Χρυσό.
Εκτός από το σπουδαίο έργο του σαν Μητροπολίτης Καρδίτσας, ανέπτυξε δράση, ιδρύοντας Οικοτροφείο αρρένων στην Θήβα, Ορφανοτροφείο Θηλέων στην Λειβαδιά «Η Αγία Ταβιθά», παιδικές κατασκηνώσεις στην Αράχωβα Παρνασσού, καθώς και πλήθος πνευματικών έργων τα οποία η Ιστοσελίδα μας είναι πολύ μικρή για να τα χωρέσει.
Στα 30 και πλέον χρόνια της δράσης του στον χώρο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, μαζί με τους συνεργάτες του, οργάνωσε πλήθος Ιεραποστολικών εξορμήσεων σε όλες τις χώρες της Βαλκανικής, υποστηρίζοντας παράλληλα με όλους τους τρόπους την Ελληνορθόδοξη Ιεραποστολή σε Αφρική και Ασία.
Κινούμενος συστηματικά και αθόρυβα, είχε πάντα σαν αρχή του, την αφάνεια και την απόλυτη ανιδιοτέλεια.
Όλοι εμείς τα πνευματικά του παιδιά, οι συνεργάτες του, αισθανόμαστε ευλογημένοι από την ευκαιρία που μας έδωσε ο Θεός, να έχουμε την εμπειρία ενός τέτοιου ανθρώπου και να εργαστούμε με την ευλογία και την καθοδήγησή του στον χώρο της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής.
Νιώθοντας ζωντανή την παρουσία και το παράδειγμά του ανάμεσά μας, θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο.

Ας έχουμε την ευχή του …
Η ομάδα διαδικτύου της Ιεραποστολής.