Ιεραποστολικά

Εκκλησία Πασών Χωρών Τσεχίας και Σλοβακίας

«Τέθεικά σε εις φως εθνών του είναι σε εις Σωτηρίαν…» Πραξ. 13,47

Ο Σεβ/τος κ. Γεώργιος τελεί την Θεία Λειτουργία στην καινούργια Αγία Τράπεζα.

Προς τα μέλη
του «Πανελλήνιου Χριστιανικού Ομίλου Ορθόδοξου Ιεραποστολής»

Αγαπητοί μου αδελφοί,
Μετά χαράς σας πληροφορώ ότι με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια έγινε ο καθαγιασμός της Ιεράς Τραπέζης στον Ορθόδοξο Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Markonce (Μάρκοβτσε) στην καθ’ημάς Ιερά Μητρόπολη Μιχαλουπόλεως και Κασσοβίας στην Σλοβακία.

Η μεγάλη και για την Ορθοδοξία στην περιοχή μας, η οποία περνάει δύσκολες στιγμές λόγω έντονης Ουνίτικης προπαγάνδας και προσηλυτισμού, επαρκώς βαρυσήμαντη τελετή δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την γενναιόδωρή σας συμμετοχή που χρειάστηκαν για την κατασκευή και τα καλύμματα του Ιερού Θυσιαστηρίου.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και την αγάπη σας. Επισυνάπτω το ευχαριστήριον γράμμα του ιερατικού προϊσταμένου της ενορίας στο Μάρκοβτσε, Π. Loukaw Novacek.

O Πανάγαθος Θεός να ευλογεί κάθε βήμα της ζωής σας.

Μεθ’ευλογιών

ο Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως και Κασσοβίας Γεώργιος

Markovce Orthodox Parish

Προς τα μέλη του Πανελληνίου Χριστιανικού Ομίλου Ορθοδόξου Ιεραποστολής
Τρυγόνος 3-7 Κυψέλη

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές.

Η Αγία Τράπεζα είναι το ιερότερο μέρος στις εκκλησίες μας. Ο Υιός του Θεού έρχεται να θυσιαστεί για τον καθαγιασμό μας και τη σωτηρία μας στην Αγία Τράπεζα η οποία γίνεται κατοικία για Εκείνον. Χωρίς την Ορθόδοξη Αγία Τράπεζα, χωρίς την Τράπεζα της αγάπης χωρίς τον Άρτο και τον Οίνο καθαγιασμένα πάνω της, χωρίς την Ευχαριστία, δεν υπάρχει σωτηρία. Δωρίσατε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στη μικρή μας ενορία και μπορέσαμε να κατασκευάσουμε μια σωστή κανονική Αγία Τράπεζα επιτέλους. Ως ενοριακός ιερέας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ μέρους μου και εκ μέρους των ενοριτών μου για αυτό το γενναιόδωρο δώρο.

Εσωκλείουμε μερικές φωτογραφίες από τον καθαγιασμό της Αγίας Τράπεζάς μας, που τέλεσε ο Μητροπολίτης μας, η Αυτού εξοχότης κ. Γεώργιος του Μιχαλόβτσε και Κόσιτσε.

Είθε ο Θεός να ευλογεί τις ιεραποστολικές σας προσπάθειες.

Με εν Χριστώ αγάπη

Fr. Lukas Novacek,
parish priest of Markovce