Ιεραποστολικά

Δελτίο Τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας

Δελτίο Τύπου

Με την χάρη του Θεού και τις Σεπτές ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄ συνεχίζουμε διακονούντες το μεγάλο έργο της Εκκλησίας μας, που είναι η αποστολή στα έθνη.

Κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής προσπαθήσαμε με την λατρευτική ζωή και τις συνεχείς επισκέψεις και ομιλίες σε χωριά αλλά και στην πρωτεύουσα, να εξηγήσουμε το νόημα αυτής της περιόδου και την ωφέλεια την οποία μπορεί να λάβει ο κάθε πιστος από την ευκαιρία των πνευματικών αγώνων.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ

Κατά την διάρκεια της πρώτης Εβδομάδος των Νηστειών όλοι οι Ιερείς συμμετείχαν σε Λατρευτικό και Λειτουργικό σεμινάριο στον Καθεδρικό Ι.Ναό στην Άκκρα, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερο και καλλίτερα την λειτουργική ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας με καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και επίκαιρη διδασκαλία.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κατηχητών

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΣΙΕΡΡΑ ΛΕΟΝΕ

Παράλληλα, περί το τέλος Φεβρουαρίου, επισκεφθήκαμε την χώρα της Σιέρρα Λεόνε θέλοντας να δούμε από κοντά το εκεί επιτελούμενο έργο από τον ιεραπόστολο π. Θεμιστοκλή Αδαμόπουλο και να μεταφέρουμε τις Πατρικές και Πατριαρχικές ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου μας εν όψει της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και του Πάσχα.

ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΝΕΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Στις 25 Μαρτίου εορτάσαμε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο χωριό της κεντρικής Γκάνα, Κομόα Φόμενα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας όλοι κατευθυνθήκαμε στο παρακείμενο δάσος, όπου ευρίσκεται το Προσκύνημα του Αρχαγγέλου Ραφαήλ  και θέσαμε τον θεμέλιο λίθο καινούργιου Ιερού Ναού των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, προσφορά ανωνύμου κυρίας από την βόρειο Ελλάδα.

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΚΡΑ

Την Κυριακή 28 Μαρτίου, Κυριακή των Βαίων, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Κυρίου στην πρωτεύουσα της Γκάνα Άκκρα, τελέσαμε την είς Πρεσβύτερον Χειροτονία του διακόνου π. Δανιήλ Amponsah.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κατηχητών

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Από τις 18 μέχρι τις 24 Απριλίου η Ιερά Μητρόπολις διοργάνωσε οκταήμερο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα για όλους τους διδασκάλους των Κατηχητικών Σχολείων όλων των Ορθοδόξων Ενοριών της τοπικής Εκκλησίας μας, στους χώρους του Τεχνικού Λυκείου «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ» στην κωμόπολη Λαρτέ.

Πάνω από 60 κατηχητές και κατηχήτριες πήραν μέρος σ΄αυτό το πρόγραμμα, όπου εδίδαξαν πέντε διδάσκαλοι και δύο προσοντούχοι Ιερείς.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας