Ιεραποστολικά

Ανοικοδόμηση του πρώτου Μοναστηριού στην Κανάγκα της Αφρικής

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ο Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος συνεχίζει το ιεραποστολικό του έργο, προσελκύοντας όλο και περισσότερους ανθρώπους στην Ορθοδοξία.

Καθημερινά επισκέπτεται τον χώρο που στεγάζει τους δοκίμους μοναχούς της Μητροπόλεώς του και αναφέρει: «Αυτή τη στιγμή σε 2 δωμάτια μένουν 5 παιδιά. Τα υπόλοιπα 6 δεν μπορούμε να τα στεγάσουμε επειδή δεν έχουμε χώρους. Επάνω σε έναν λόφο επιθυμούμε και προσευχόμαστε να μας αξιώσει ο Θεός να κάνουμε το πρώτο μοναστήρι. Να αναπαύονται οι ψυχές των νέων ανθρώπων και να αφιερώνονται στον Θεό. Ξεκινούμε από μηδενική βάση και παρακαλούμε τον Θεό, αυτό το Όρος να αναδειχθεί νέο Άγιον Όρος και περιβόλι της Παναγίας, που νέοι Κογκολέζοι θα προσεύχονται αδιαλείπτως για την χώρα τους. Τα παιδιά με τα χέρια τους καθαρίζουν τον τόπο και φτιάχνουν όμορφους κήπους στο μοναστήρι όπως το λέμε, αν και φτιάχνουν όμορφους κήπους στο μοναστήρι όπως το λέμε, αν και είναι μόνο ένα μικρό σπιτάκι».

Ως πνευματικός πατέρας τους λέει: «»Ἰδοὺ ἐγὼ καὶ τὰ παιδία ἅ μοι ἔδωκεν ὁ Θεός»». Δεν ηθέλησα εις τον κόσμον να αποκτήσω παιδιά σαρκικά και ο Θεός μου εχάρισεν εσάς, να σας έχω παιδιά μου πνευματικά. Με παρηγορεί αυτό το ρητόν και εσάς φαντάζομαι ότι σας ευφραίνει, διότι εγώ σας έχω ως παιδιά μου και εσείς με θεωρείτε ως πατέρα σας πνευματικόν».

Μακάρι να στείλει ο Θεός ανθρώπους εξ Ελλάδος και αλλού για να βοηθήσουν και να ενισχύσουν στην ανοικοδόμηση αυτής της πρώτης Μονής στην Αφρικανική Κανάγκα!

 

Ο Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος παρακαλεί τον Θεό, αυτό το Όρος να αναδειχθεί

νέο Άγιον Όρος και περιβόλι της Παναγίας όπου οι νέοι Κογκολέζοι

θα προσεύχονται αδιαλείπτως για την χώρα τους

 

Ξεκινώντας από μηδενική βάση οι λίγοι δόκιμοι Κονγκολέζοι μοναχοί

καθαρίζουν τον τόπο και φτιάχνουν όμορφους κήπους στο μοναστήρι

όπως το λένε, αν και είναι μόνο ένα μικρό σπιτάκι

 

Ο Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος καθημερινά επισκέπτεται τον χώρο

που στεγάζει τους δοκίμους μοναχούς της Μητροπόλεώς του

 

Οι εσωτερικοί χώροι του μοναστηριού. Λιτοί και νοικοκυρεμένοι.