Ιεραποστολικά

Αναστάσιμες Ευχές από την Μητρόπολη Απολλωνίας και Φίερι (Αλβανία)

Χριστός Ανέστη!

Οι μέρες μας αυτές στη καραντίνα, μας έχουν κάνει να εκτιμήσουμε τις δωρεές του Θεού: Τη δωρεά της ελευθερίας, μόνο η ιδέα ότι δεν ήμαστε ελεύθεροι μας έχει ταράξει και μελαγχολήσει πνευματικά. Τη δωρεά της κοινωνίας με τους άλλους. «Η κόλαση – λένε μερικοί θεολόγοι – δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αδυναμία να δεις και να κοινωνείς με τους άλλους». Τη δωρεά της λατρευτικής ζωής της Εκκλησίας. Να μην έχει κανείς την δυνατότητα της ζωής του μυστηρίου της Εκκλησίας, είναι ίσων με κάποιον διψασμένο που βλέπει την πηγή, αλλά δεν μπορεί να γευτεί το νερό του.

Τέλος, τη δωρεά της ζωής, αφού κάθε στιγμή απειλούμαστε από τον ιό αυτό και μπορεί να χάσουμε την ζωή μας, τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Αυτή την φοβερή αίσθηση την βιώνουν πια χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι έχουν χάσει τους συγγενείς τους από αυτή την πανδημία. Αλλά, ακριβώς τώρα, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, έρχεται η Χαρά και η Ελπίδα της Αναστάσεως.

Χαρά και Ελπίδα ότι μπορεί να νικήσει αυτή την πίκρα. Χαρά και Ελπίδα ότι ο Θεός νίκησε τον θάνατο. Χαρά και Ελπίδα ότι αυτοί που πιστεύουν στον Αναστημένο Κύριο δεν θα χαθούν, δεν θα ηττηθούν, αλλά θα νικήσουν περνώντας από το θάνατο στην αιώνια ζωή, εκεί που δεν υπάρχει η κακία του κακού, η εξουσία του δυνατού και ούτε η αλαζονεία του ασεβή, αλλά μόνο η καλοσύνη, η δικαιοσύνη και η αγάπη.

Έχουμε την ασφάλεια ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Κύριος της ζωής και του θανάτου!

Με τις ευλογίες του Θεού!

 

Ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φείρ κ. Νικόλαος