Συλλόγου

– ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ –

Ενημέρωση:

Νέα από το Παράρτημα Λειβαδιάς

Με πολλή χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση του παραρτήματος Λιβαδειάς του συλλόγου μας, για την παρουσίαση του DVD της Σιέρρα Λεόνε. Το εν λόγω DVD μας το είχε παραχωρήσει ο πατήρ Θεμιστοκλής, ο μοναδικός ιεραπόστολος της πολύπαθης Σιέρρα Λεόνε, όταν είχε επισκεφθεί τα κεντρικά του ομίλου μας τον Ιανουάριο 2011.

Έτσι λοιπόν, την Τετάρτη 11 Μαϊου, η Πρόεδρος του Π.Χ.Ο.Ο.Ι, μέλη του Δ.Σ και μέλη του συλλόγου, ξεκίνησαν από την Αθήνα με προορισμό την Λιβαδειά.

Ο κόσμος της Λειβαδιάς τίμησε με την παρουσία του την ιεραποστολική συνάντηση και η αίθουσα του παραρτήματος είχε γεμίσει. Το καλώσορισμα το έκανε ο πρόεδρος του παραρτήματος της Λιβαδειάς κος Σ. Σανιδάς και αμέσως μετά, τον λόγο πήρε η πρόεδρος του συλλόγου για να κάνει το άνοιγμα της εκδήλωσης. Αναφέρθηκε κυρίως, στη ιεραποστολή ανά τον κόσμο, τονίζοντας ιδιαίτερα, ότι η λεγόμενη κρίση της ‘Ελλάδας, είναι μόνο μία πρόφαση και δικαιολογία στα χείλη αυτών που δεν θέλουν να βοηθήσουν στο έργο της ιεραποστολής.

Μετά την πρόεδρο, ακολούθησε  παρουσίαση του DVD, ώστε να ακούσει ο κόσμος λίγα λόγια για την ζωή και τη δράση του πατρός Θεμιστοκλή και να προετοιμαστεί για την παρακολούθησή του. Ευθύς, ξεκίνησε η προβολή του DVD συγκλονίζοντας τους παρευρισκομένους, με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων της Σιέρρα Λεόνε και με το τεράστιο έργο που επιτελεί εκεί κάτω ο π. Θεμιστοκλής.

Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης, η γενική γραμματέας του Π.Χ.Ο.Ο.Ι. ανακοίνωσε τα νέα από τα κεντρικά του συλλόγου και τις προσεχείς ιεραποστολικές εξορμήσεις.

Η ιεραποστολική μας συνάντηση έκλεισε με το εξής μήνυμα-ξυπνητήρι αφύπνισης:

«Νομίζετε, έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα? Νομίζετε, ο κόσμος έχει τουαλέτες εδώ? Νομίζετε, εδώ υπάρχει φρέσκο νερό? Ανοίγεις τη βρύση και έχεις νερό? Νομίζετε, ότι κάθε μέρα ο κόσμος έχει φαϊ να φάει? Νομίζετε, ότι όταν είναι άρρωστος κάποιος, μπορεί να πάει στο νοσοκομείο? Εδώ πέρα ο κόσμος πεθαίνει 27-28 ετών, εάν μπορέσουν να φτάσουν στην ηλικία αυτή, διότι οι στατιστικές είναι δραματικές. 28% των παιδιών δεν προλαβαίνουν να φτάσουν την ηλικία των 5 ετών.

Λοιπόν, συγγνώμη, δεν μπορώ να καταλάβω τί εννοείτε όταν λέτε ότι στην Ελλάδα έχετε φτώχια. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Γι’ αυτό το μήνυμα που έχω είναι: Δόξα τω Θεώ που είστε εκεί που είστε! Δόξα τω Θεώ, που έχετε σπίτι! Δόξα τω Θεώ, που έχετε αυτά που έχετε! Το καταλαβαίνω, ότι δεν έχετε παλάτια. Το καταλαβαίνω, ότι όλοι σας δεν έχετε ρολς ρόις και κάντιλακ. Αλλά τουλάχιστον έχετε μία βρύση με νερό, έχετε ένα κρεβάτι, έχετε ηλεκτρικό ρεύμα, και έχετε κάτι να φάτε κάθε μέρα. Καταλάβατε? Να δοξάζετε τω Θεώ και όχι την γκρίνια! Να ΄στε καλά». Πατήρ Θεμιστοκλής.

Τα λόγια αυτά του πατρός Θεμιστοκλή περιέχουν ένα σπουδαίο μήνυμα, που θα μπορούσε να μας βγάλει από την κρίση μέσα σε μια νύχτα: «Συμπαράσταση σ’ αυτούς που πραγματικά υποφέρουν και… τρία Δόξα τω Θεώ»!