Συλλόγου

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας 2012 Εξωτερικής Ιεραποστολής

Στις 11 Ιανουαρίου τηρήθηκε όπως κάθε χρόνο, η κοπή της πίτας του συλλόγου στην αίθουσα του φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».


Η εισαγωγή της εκδήλωσης έγινε από την δίδα Αικατερίνη Παπακωνσταντίνου, η οποία εξέφρασε χαιρετισμούς και εντυπώσεις με σύντομα και περιεκτικά λόγια. Ευχήθηκε και αυτή η χρονιά να είναι για τον Σύλλογο μας, χρονιά γεμάτη απ’όλα: προσφορά, θυσία, έργα πίστεως και αγάπης. Να είναι μια διαρκής ζώσα δοξολογία του τριαδικού Θεού.

Η πρόεδρος του συλλόγου, κα Μαρία Γεωργούλα (Θεολόγος & Φιλόλογος) πήρε τον λόγο για έναν σύντομο χαιρετισμό.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας κ. Γεώργιος απεύθυνε ένα σύντομο ευχαριστήριο χαιρετισμό.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Χρυσόστομος μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και εξέφρασε τα καλά του λόγια για τον Σύλλογο.

Τον λόγο έπειτα έλαβε ο κύριος ομιλητής της σύναξης, ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Δημήτριος Τσελεγγίδης με θέμα: «Η κάθαρση της καρδιάς ως προϋπόθεση της Ιεραποστολής».

 

Ακολούθησε επίκαιρο ποίημα από την κα Μαρίνα Μπέκου Μαυρικάκη με τίτλο «Φτιαχτήκαμε για τούτη την στιγμή».

Η χορωδία που αποτελείται από εθελόντριες – μέλη του συλλόγου μας, υπό την καθοδήγηση της διδας Γεωργίας Μούση, μας χάρισαν μια ευχάριστη νότα. Παρακάτω είναι ένα μικρό απόσπασμα.

Τέλος, ο πνευματικός της Ιεραποστολής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ ευλόγησε και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα.

Λοιπές φωτογραφίες από την εκδήλωση