Ιεραποστολικά

Ιεραποστολικό Κέντρο στο Μπουρούντι Αφρικής

Προς το Δ.Σ. του Πανελληνίου Χριστιανικού Ομίλου Ορθοδόξου Ιεραποστολής

Αξιότιμοι Αδελφοί εν Χριστώ και συνεργάτες των μετόπισθεν, χαίρετε εν Κυρίω.

Οσάκις ανέρχομαι στην Ελλάδα από την Αφρική, θεωρώ επιβεβλημένον μου καθήκον, όχι μόνον να σας επισκεφθώ κάποια ημέρα, αλλά και εγκαίρως να σας ενημερώσω για τα προγραμματισθέντα έργα του μικρού μας Κλιμακίου στο Μπουρούντι. Επικοινωνώ μαζί σας από αγάπη, αλλά και από ευγνωμοσύνη, διότι έχετε περιλάβει στις δέλτους της αγαπώσης καρδίας σας και εμάς προσωπικώς αλλά και το υπό ανάπτυξιν ιεραποστολικό μας έργο, εκφράζοντες ποικιλοτρόπως την συμπαράστασίν σας.

Παρά την οσιακήν κοίμησιν του πρωτεργάτου και ακρογωνιαίου λίθου της ιεραποστολικής σας προσπάθειας Κυρού Σεβ. Κωνσταντίνου, εσείς συνεχίζετε με ακάματον ζήλον να υλοποιήτε τους οραματισμούς προβαίνοντες προσφάτως και στην ανάδειξιν ετέρου πνευματικού πατρός και διδασκάλου σας του σεβ. Μητροπολίτου κ.κ. Σεραφείμ Στεργιούλη.

Ταπεινώς σας συγχαίρω δια την τοιαύτην επιλογήν ως διαδόχου του μακαριστού Κωνσταντίνου, του Αγίου Κυθήρων, μετά του οποίου συνδεόμεθα δι’ αρρήκτου πνευματικής φιλίας και συνεργασίας από των φοιτητικών μας ακόμη χρόνων.

Αφ’ ότου πέρυσι ήλθα και σας αποχαιρέτησα αρχάς, Οκτωβρίου δια το ταξίδι μου εις Αφρικήν και εσείς μου ενεχειρίσατε οικονομικήν χορηγίαν εκ 1500 ευρώ, επέστρεψα πάλιν στην Ελλάδα τα μέσα του μηνός Ιουλίου 2008.

Ανεγειρόμενος ιερός Ναός στο ιεραποστολικό κέντρο του Μπουρούντι

Στο διάστημα των 10 περίπου αυτών μηνών, με την Χάρι του Θεού και τις ευχές του Μητροπολίτου μου σεβ. Κεντρώας Αφρικής κ.Ιγνατίου και του σεβαστού μου Γέροντος π. Γεωργίου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής μας του Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, επετεύχθη σχεδόν εξ ολοκλήρου η ανοικοδόμησις του δευτέρου ιεραποστολικού Κέντρου στο Μπουρούντι…

Το δεύτερο ιεραποστολικό Κέντρο κτίσθηκε στην πρωτεύουσα του Μπουρούντι που λέγεται Μπουζιουμπούρα. Εδώ η Ιεραποστολή μας ξεκινά από το μηδέν. Σε οικόπεδο πέντε στρεμμάτων, δωρεά του επιτίμου Προξένου του Μπουρούντι κ. Γεωργίου Κουκούλη, που απέχει από το κέντρο της πόλεως μόλις 6 χιλιόμετρα, ξεκινήσαμε με ενθουσιασμό την ίδρυση του Κέντρου αυτού από τις 20 Νοεμβρίου 2007.

Ευχαριστούμε τον Θεό και τους σεβαστούς μας Πνευματικούς Πατέρες, που με την ευχή τους ενισχύουν τις προσπάθειες μας για να έλθη και στην πολύπαθη Αφρική η σώζουσα Χάρις του Αγίου Πνεύματος. Ευχαριστούμε και τους ιεραποστολικούς Συλλόγους της Ελλάδος για κάθε ανύστακτη ενέργεια τους για την υλοποίησι των στόχων της Εκκλησίας μας στην Αφρική. Χαιρόμεθα και συγκινούμεθα, διότι βλέπουμε ότι όλο και περισσότεροι Χριστιανοί μας αγκαλιάζουν παντοιοτρόπως στον κοινόν σκοπόν μας, που δεν είναι άλλος από την εξάπλωσι της Βασιλείας του Χριστού σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Με αδελφικές ευχές και ευχαριστίες
Μοναχός π. Δαμασκηνός Γρηγοριάτης.